2013: Годината на черната водна змия и пътешествията - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
2013: Годината на черната водна змия и пътешествията
Автор: Мария Ангелова
2013: Годината на черната водна змия и пътешествията

Започналата на 10 февруари 2013 г. китайска година на черната водна змия според специалистите ще има огън във водата. Ако го погледнем от геологически (или фаталистичен) ъгъл, това означава: Само гледайте какво ще се случи! От перспективата на пътуващия (вярващ в китайски хороскопи) човек това означава следните неща:

Това е година на анархията - правилата важат все по-малко, включително и вашите собствени правила за опаковане на багаж, избор на дестинации и брой сандвичи за из път. Извод: Бъдете спонтанни и нарушавайте рутината!

Година на личното пространство - ще цените личното си пространство повече от всичко и никак няма да ви харесва някой да ви се меси. Извод: Може би е дошло времето за първото ви соло пътешествие. Разглеждате каквото и колкото време поискате, зависите изцяло от себе си.

Годината на трансформацията - символично тя се изразява в превръщането на отровата на змията в чиста вода. Ще се стремите да облагородявате всичко около себе си, настъпва време за креативност. Извод: Бъдете гъвкави и променяйте маршрута в движение. И ще попаднете на най-големите открития.

Годината на самовглъбяването - но съвсем не в негативния смисъл. По-скоро вглеждане в причините за нещата, търсене на източника на случващото се. Извод: Не подминавайте местата, които посещавате, само с фотоапарат в ръка. Спрете и поговорете с местните хора. Хапнете местна храна, научете повече за историята.

Годината на студенокръвните - змията не обича студа и се припича на слънце. Извод: Тръгнете на юг.

 

Прочетете и къде да посрещнем китайската нова година в Европа.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте Peika.bg и във Facebook, за да не пропуснете нито един хороскоп за пътешественици - и изобщо нито едно от нашите вдъхновения за път!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
ЛаМаринка Винена, 10.02.2013 | 00:06
И понеже освен на студенокръвните, е и година на анархията - аз тръгвам на север! :)))
Абонирайте се за нашия бюлетин