201 държави за 4 минути (видео) - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
201 държави за 4 минути (видео)

Някога искало ли ви се е да посетите всяка държава в света (+ още 15 територии) за по-малко от четири минути? Този въпрос ви го задава не кой да е, а човекът, който посети 133 държави и територии за една година, без да използва самолет – Греъм Хюс. И даже си има сертификат от Рекордите на Гинес за постижението си. Но не се спря дотам и продължи, докато не стъпи с крак отвъд всяка една държавна граница по света.

>

>

Роденият в Ливърпул Греъм преживява невероятни приключения по време на общо 3-годишната си одисея. От 1 януари 2009 г. до 22 декември 2012 г. той прекарва седмица в затвор в Конго, арестуван е, докато се опитва да се промъкне в Русия, тича из Ирак с автомат в ръце, среща се с премиера на Тувалу, храни крокодили в Австралия и е спасен от фундаменталисти във Филипините от травестит на име Джен.

Той пътува сам през цялото време, харчи по около 100 долара седмично, събира средства за благотворителност,и заснема сам с камера пътуването си за телевизията.

Наскоро Греъм Хюс сподели видео, в което споделя приключението си от 201 държави в четири минути.

Вижте още видео от поредицата Пътувай от креслото.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Истинският Типун, 26.08.2013 | 15:29
невероятно. Това дали е реално или някои от държавите са монтирани? Не за друго, ами много бързо скролва и не се виждат някои от тях.
Абонирайте се за нашия бюлетин