30 интересни факта за Малага - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
30 интересни факта за Малага
Автор: Елена Исаева

Малага, разположена на Коста дел Сол в южна Испания, е град с богата история, култура и природна красота. От историческите места до оживената сцена на изкуството, ето 30 интересни факта за Малага:

Родно място на Пикасо: Малага е родното място на известния художник Пабло Пикасо. Музеят на Пикасо в града показва много от неговите творби.

30 интересни факта за Малага
Снимка: pixabay.com

Алказаба в Малага: Алказаба в Малага е историческа крепост, построена от маврите през 11 век. Предлага впечатляваща гледка към града и морето.

Римски театър: В непосредствена близост до Алказаба, Римският театър датира от 1 век пр.н.е. и е един от най-старите театри в Испания.

Замъкът Гибралфаро: Кацнал над града, замъкът Гибралфаро предлага панорамна гледка и е свързан с Алказаба чрез пътека.

Semana Santa: Честванията на Страстната седмица в Малага са известни в цяла Испания със своите сложни процесии и религиозен плам.

Коста дел Сол: Малага е вратата към Коста дел Сол, популярен участък от бреговата линия, известен с красивите си плажове и оживени курорти.

Muelle Uno: Този модерен крайбрежен комплекс включва магазини, ресторанти и гледка към Средиземно море.

Катедралата в Малага: Градската катедрала, известна като „Ла Манкита“ (едноръката дама), се отличава със смесица от архитектурни стилове поради дългия период на строителство.

Jardín Botánico-Histórico La Concepción: Тази историческа ботаническа градина показва огромна колекция от екзотични растения и буйни пейзажи.

30 интересни факта за Малага
Снимка: pixabay.com

Пристанище Малага: Едно от най-старите непрекъснато действащи пристанища в света, пристанището на Малага е център на дейност и врата към града.

Плаж Малагета: Един от най-популярните плажове в Малага, Малагета предлага златист пясък и набор от удобства.

Култура на тапас: Малага е известна със своята жизнена култура на тапас, където напитката често идва с безплатно малко ястие.

Ботаническа градина Molino de Inca: Друга ботаническа градина в Малага, Molino de Inca, разполага с редица растителни видове, водни елементи и пътеки за разходки.

Пазар Atarazanas: Този оживен пазар се помещава в сграда на историческа корабостроителница и предлага разнообразие от пресни продукти, морски дарове и местни продукти.

Автомобилен музей: Автомобилните ентусиасти ще се насладят на Автомобилния музей на Малага, който показва колекция от ретро и класически автомобили.

Улица Larios: Calle Larios е известна търговска улица в града, известна със своите луксозни бутици и оживена атмосфера.

Парк Palm Grove: Parque de la Paloma е голям парк, включващ палмова горичка, езеро и различни съоръжения за отдих.

Родното място на Пикасо: Casa Natal de Picasso е къщата, в която е роден Пикасо и сега е музей, посветен на ранния му живот.

Филмов фестивал в Малага: Градът е домакин на ежегоден международен филмов фестивал, който привлича режисьори и ентусиасти от цял свят.

El Tintero: Този уникален ресторант за морски дарове работи без меню – сервитьорите носят подноси с пресни морски дарове на масата ви и вие наддавате за това, което искате.

Арена за корида в Малага: Plaza de Toros de la Malagueta е една от най-старите арени в Испания и е домакин на традиционни събития за борба с бикове.

Pedregalejo: Очарователно рибарско селище в Малага, Pedregalejo предлага спокойна атмосфера и прекрасен плаж.

Ренесансова архитектура: Малага може да се похвали с впечатляваща ренесансова архитектура, включително Palacio de la Aduana (Митнически дворец).

Стадион La Rosaleda: Домът на Malaga CF, La Rosaleda е футболен стадион, където можете да гледате мач или да направите обиколка на стадиона.

Арабски бани: Малага има добре запазени арабски бани или „baños árabes“, които дават представа за мавританската история на града.

Фонтан Семирамида: Този неокласически фонтан включва статуя на митичната асирийска царица Семирамида.

Панаир в Малага: Feria de Málaga е оживен летен панаир с паради, концерти и традиционни андалуски празници.

Съвременно изкуство: Центърът Помпиду в Малага представя разнообразна колекция от съвременно изкуство в поразително цветна сграда.

Гледки от планината Каламоро: Вземете кабинков лифт до върха на планината Каламоро за спираща дъха панорамна гледка към брега и околностите.

Театро Сервантес: Главният театър на града е домакин на различни културни събития, включително концерти, театрални представления и танцови представления.

 

Със своята историческа значимост, художествено наследство и крайбрежен чар, Малага предлага многостранно изживяване, което привлича туристите, търсещи култура, релаксация и изследване.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин