3 дестинации за любителите на животни (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 дестинации за любителите на животни (част 1)
Автор: Peika.bg
3 дестинации за любителите на животни (част 1)

Ако и вие сте сред любителите на животните, то следващите редове ще ви заинтригуват. 

>

>

Подбрахме за вас няколко екзотични дестинации, където можете да се насладите на интересни животински видове. Вижте кои са те:

1. Островите Палау и Борнео

Ако обичате морския свят, със сигурност ще ви бъде приятно да се гмурнете във водите на остров Палау и да плувате с милиони медузи. Не, не си представяйте страшна картина, тъй като тези медузи са загубили пипалата си и със сигурност няма да ви наранят. Ако пък предпочитате сушата, може да помогнете за опазването на застрашените орангутани на Борнео.

3 дестинации за любителите на животни (част 1)

2. Остров Окуношима

В Япония, дори и да не очаквате, можете да се срещнете със стотици зайчета. Остров Окуношима, разположен между Хирошима и Шикоку, е дом на стотици зайци, които буквално са зад всеки ъгъл и са много дружелюбни. Те спокойно се качват по коленете на хората, които имат нещо за похапване. В хотела, разположен на острова, може да се купи специално лакомство, за да се нахранят животните. Смята се, че заешкото царство на острова е наследство от историята на острова. По време на Втората световна война, а и преди това, парчето земя е било база за производството на бойни отровни вещества. Властите искали да запазят това в тайна и дори премахнали мястото от географската карта. До края на войната през 1945 г. именно зайците били използвани за опити с отровните газове и други вещества. Към днешна дата пък на острова е забранено да се пие вода, ако не я носите в бутилка. Почвата също пази отрови. Съществуват места, където опасни съединения са били погребани след войната и са специално оградени и забранени за преминаване.

3 дестинации за любителите на животни (част 1)

3. Остров Таширохима

Доста по-различно е положението на остров Таширохима, където котките са повече от хората. Е, това едва ли е толкова трудно, тъй като се оказва, че населението на наричаният от местните „котешки остров” е едва около 100 души. Местните хора вярват, че който храни котка, печели здраве и благоденствие. Всеки човек смята за свой дълг да храни стотиците мъркащи и тичащи на свобода животни, преди да се нахрани самият той. Едва ли ще се изненадате, че емблемата на острова е котка – там има дори сграда, построена във формата на животното. 

3 дестинации за любителите на животни (част 1)

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин