Какво трябва да знаем, ако искаме да пътуваме с домашния си любимец в самолет - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво трябва да знаем, ако искаме да пътуваме с домашния си любимец в самолет
Автор: Peika.bg
Какво трябва да знаем, ако искаме да пътуваме с домашния си любимец в самолет

Често, тръгвайки на дълъг път, ни се иска да вземем домашния си любимец, а причиние варират от това, че не искаме да се разделяме с него или просто няма на кого да го оставим.

Затова решихме да ви запознаем с основните политики на авиокомпаниите, правилата и необходимите документи, за да вземете домашния си любимец на борда.

Най-честите запитвания на пътуващите са свързани с превоз на куче или котка в самолет. Имайте предвид обаче, че ако планирате да летите с нискотарифна авиокомпания, ще ви се наложи да се откажете от идеята за пътуване с домашния любимец. Те не предлагат такава услуга и с тях няма как да превозите животното; единствено изключение правят кучета-водачи, които могат да бъдат качени на борда.

Редовните авиокомпании превозват кучета и котки, но под строги правила. Вариантите за превоз при повечето превозвачи са два – ако любимецът ви е по-малък, до 8 кг, то той може да пътува с вас на борда, а ако е над 8 кг – в багажното отделение. При всички положения следва да закупите клетка (в някои случаи специална чанта), която да отговаря на определени от съответната авиокомпания размери.

Какво трябва да знаем, ако искаме да пътуваме с домашния си любимец в самолет

 

Цената на услугата „превоз на домашен любимец“ варира, но е средно около 80 евро на посока. Друго задължително условие за превоза е животното да има паспорт, чип и всички необходими имунизации.

Авиокомпаниите имат така наречената „квота за животни“ – ограничение какъв брой кучета и котки могат да бъдат превозвани едновременно на един полет. Експертите съветват, ако искате да пътувате със своя любимец, уведомете за това агенцията си още преди покупката на билет. Ако квотата за животни вече е запълнена, може да се наложи да промените датата на пътуване или пък да съществува специален пропусквателен режим за животни в съответната дестинация.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин