12 начина за намиране на изгодни самолетни билети - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
12 начина за намиране на изгодни самолетни билети
Автор: Peika.bg
12 начина за намиране на изгодни самолетни билети

Искате да пътувате със самолет? Чудите се как да намерите най-изгодните билети за избраната от вас дестинация?

Специално за вас, заедно с Банка ДСК и новата им кредитна карта DSK-Wizz Air, сме събрали 12 доказани начина за откриване на изгодни самолетни билети.

Статията е част от съвместната ни рубрика. В нея ще ви даваме ценни съвети за пътуване, пазаруване и нови дестинации, които да откриете през есента! Ще научавате най-новите и интересни хитрини, с които ще пътувате по-често, по-лесно и по-интересно! 

1. Резервирайте в точното време

Колкото по-рано, толкова по-добре. Ако дестинацията, до която ще пътувате, е сред по-популярните, можете да започнете да се оглеждате 1-2 месеца предварително, за да сте сигурни, че ще откриете най-изгодната цена. Ако пътешествието ви не е с твърдо фиксирана дата и може да е + 3 или - 3 дни, ще попаднете на широк спектър от цени, които да отговарят на бюджета ви. Все пак не прекалявайте с ранното резервиране, защото може да излезе и по-добра оферта.

2. Планирайте маршрута си

Проучете кои билети ще са най-изгодни за вас - еднопосочните или двупосочните. Дори да мислите, че билет за отиване и връщане ще е по-икономичен, има много случаи, в които не е така. Трябва да разгледате цените според избраната от вас дестинация. Освен това билетът за връщане е обвързан с точна дата и това доста може да ограничи пътуването ви. Никога не се знае какво ще се случи или какво ново ще ви дойде наум!

3. Съчетайте дестинациите

Ако сте решили да посетите Буенос Айрес например, можете да разгледате какви варианти има на полети с прекачване. Това може да е чудесен начин да обогатите пътешествието си и да видите повече, отколкото сте запланували. Например полет до Париж или Барселона и след това до Буенос Айрес може да ви излезе много по-евтино, отколкото директен полет. Отделете време и проучете!

12 начина за намиране на изгодни самолетни билети

4. Проверете колко струва билетът за един човек

Дори да пътувате с цялото семейство, не забравяйте първо да направите отделно търсене, зададено първо за един човек. Много авиокомпании увеличават цените, когато купувате няколко места наведнъж.

5. Изберете пакетна услуга

Оказва се, че изборът на туристически пакети (полет и кола, полет и хотел и т.н.) може да ви спести много пари. Тъй като компаниите, предлагащи такива услуги, са сключили договор помежду си, те могат да си позволят да предложат по-добра пакетна цена, отколкото ако трябва да плащате за всяка услуга по отделно. 

6. Търсете в режим "инкогнито"

Когато търсите полети в интернет, изчистете вашите "бисквитки" от търсачката, така че да не може да се проследи историята на сърфирането ви. По този начин ще се спасите от предложения за по-скъпи самолетни билети, тъй като авиокомпаниите няма да имат информация за вашето поведение онлайн.

7. Избягвайте да купувате билети в петък

Петък е денят, в който цените на самолетните билети са най-високи, затова избягвайте да правите резервации тогава. Опитът сочи, че най-добрият ден за закупуване на билет е вторник, тъй като цените са най-ниски. Сряда и четвъртък също са изгоден вариант за пътуване със самолет. Препоръчително е да направите своята резервация сутрин. 

12 начина за намиране на изгодни самолетни билети

8. Избягвайте големите празници и събития

Пътувания покрай Коледа, Нова година, Великден, както и през отпускарския месец август ще ви излязат много по-скъпо от обикновено. Бъдете наясно и какво се случва в дестинацията, към която пътувате. Има ли празник, голям фестивал или форум? Така например не е препоръчително да си взимате самолетни билети за Барселона през февруари , когато е световната конференция на телекомите. Пътните може и да са евтини, но хотелите и услугите в града по това време са изключително скъпи.

9. Пресметнете разходите за пътуване от летището

Нискотарифните авиокомпании често летят до по-малки летища като Бове, Лутън или Шарлероа. Те са доста далеч от крайната дестинация за пътниците, затова е добре да вземете предвид и разходите за придвижване от летището до града. Доста често те могат да се окажат колкото цената на самолетния ви билет или дори да я надхвърлят.

10. Вземете вечерен полет

Обикновено полетите в часовия диапазон от 18:00 до 00:00 часа са по-евтини в сравнение с тези рано сутрин. Те не винаги са най-удобният вариант, но пък ще ви спестят част от парите за пътешествие. В такива случаи обаче планирайте много внимателно транспорта си, който ще използвате след кацането, тъй като ще пристигнете късно през нощта.

12 начина за намиране на изгодни самолетни билети

11. Направете си застраховка за отмяна на самолетен билет

Застраховката за анулиране може да се окаже доста полезна, особено ако резервирате полета си прекалено рано. Тъй като всичко може да се случи – инцидент, болест или неотложен ангажимент – така вие ще бъдете защитени и няма да изгубите парите си, ако не можете да се качите на самолета. За да бъде активна, застраховката трябва да бъде сключена 72 часа преди полет.

12. Използвайте кредитна карта DSK-Wizz Ai

Всеки притежател на картата участва в специална Бонус система и трупа точки всеки път, когато плаща с нея. Можете да използвате тези точки както за резервации на самолетни билети, така и за покупки на услуги от сайта на Wizz Air. Освен това карата дава допълнителни отстъпки от цената на самолетни билети. Най-хубавото е, че те важат и за до 5 от вашите придружители по време на полет. 

Приятни пътешествия!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин