5 любопитни факта, предоставени от кабинния екипаж на самолетите - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 любопитни факта, предоставени от кабинния екипаж на самолетите
Автор: Peika.bg
5 любопитни факта, предоставени от кабинния екипаж на самолетите

Тъй като според много от хората работата на стюардите и стюардесите е да се усмихват вежливо и да предлагат храна и напитки, решихме да ви представим някои „тайни от кухнята”, дадени от самите тях, с които да разберете повече за работата им.

Вижте сами в редовете по-долу:

1. Ще ви кажат, когато самолетът пада

Сигурно немалка част от хората изпадат в паника по време на турболенция и се питат дали самолетът няма да падне. Е, бъдете сигурни, че ако такова нещо ще се случи, кабинният екипаж ще ви информира. Работа на стюардите и стюардесите е да са сигурни, че всички ще запазят спокойствие и ще оцелеят, така че, бъдете сигурни, че ако нещо подобно се случи, ще разберете.

2. Хигиената в тоалетната

За никого не е тайна, че тоалетната в самолета не са сред най-чистите места. Може и да се изненадате но е факт, че стюардесите ги използват доста рядко и предпочитат да използват тези на летищата.

3. Ходенето до тоалетната може да забави кацането

Сигурно ще се изненадате, но едно посещение в тоалетната в неподходящ момент, когато знакът за предпазния колан свети, може да доведе до забавяне на кацането. Има случаи, в които, ако някой отиде до тоалетната, това отлага започването на спускането и самолетът губи мястото си за кацане. Това може да доведе до голямо забавяне не само за този, но и за другите полети.  

4. Заместване на колега

Винаги има "резервни" стюардеси и стюарди на летището за случаите, в които някой е възпрепятстван и не може да дойде на работа. Понякога, когато пътниците видят човек от кабинния екипаж да тича за полет, това не значи, че е закъснял, а че идва да замести свой колега. Точно за такива ситуации винаги има поне по един-двама хора на разположение. 

5. Храната за екипажа е по-вкусна

Храната, която се сервира по време на полетите за пътниците, е доста безвкусна. От екипажа обаче се радват на малко по-изтънчени ястия. Качеството на храната зависи от престижа на авиокомпанията, но за екипажа се предлагат доста пресни плодове и зеленчуци.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин