10 вещи за по-комфортно пътуване в самолета - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 вещи за по-комфортно пътуване в самолета
Автор: Peika.bg
10 вещи за по-комфортно пътуване в самолета
Снимка: Bambi Corro on Unsplash

Пътуването със самолет може да бъде доста дълго и изтощително занимание. С няколко малки хитринки обаче, то може да се превърне в удобно и приятно изживяване.

Заедно с Банка ДСК и иновативната кредитна карта DSK-Wizz Air ви представяме 10 вещи, които да вземете в самолета за по-комфортен полет.

Вижте кои са те и не забравяйте да ги прибавите към багажа си при следващото пътуване!

1. Книга или електронен четец

Пътуването е идеална възможност да се отдадете на интересна книга. Времето в ежедневието все не стига, така че възползвайте се от това на борда. Освен това с увлекателно четиво в ръка пътуването ще мине неусетно!

2. Тапи за уши

Ако имате проблем със заспиването, тапите за уши трябва да са винаги в багажа ви. Благодарение на тях ще се изолирате от шумовете в самолета. Така много по-лесно ще потънете в блажена дрямка и продължителността на полета ще ви се стори като миг.

3. Дъвки

В самолета ушите ни често заглъхват заради разликата в атмосферното налягане. За да си спестите този дискомфорт, ви съветваме да си вземете дъвки или ментови бонбони. Причината е, че честото преглъщане, ще премахне неприятното заглъхване на ушите.

4. Възглавничка за път + тънко одеяло

Ако искате да се почувствате наистина комфортно по време на полет, носете си удобна възглавничка за врат и тънко одеяло. Те, в комплект с тапите за уши, ще ви осигурят приятен сън. Така, щом слезете от самолета, ще се чувствате свежи и отпочинали.

10 вещи за по-комфортно пътуване в самолета

5. Слушалки

Те могат да играят и ролята на тапи за уши. Пуснете си любима музика или интересна лекция, така пътуването ще е много по-приятно и интересно. Освен това с тях ще си спестите и неприятните шумове наоколо.

6. Музикален плейър

Като заговорихме за музика – най-добре си вземете и музикален плейър на борда. Така няма да се налага да изразходвате батерията на телефона си, за да слушате музика. Той може да ви е много необходим, когато слезете от самолета, затова заложете на плейъра. Напълнете го с любимата си музика и се насладете на приятно и спокойно пътуване.

7. Чифт топли чорапи

Най-добре е допълнителният чифт чорапи да е по-плътен. Можете да го използвате, ако решите да събуете обувките си в самолета и да го обуете направо върху вашите чорапи. Така стъпалата ви няма да са притиснати от обувките и ще бъдат на топло.

10 вещи за по-комфортно пътуване в самолета

8. Ядки, протеиново барче или плод

Добре е да имате нещо за хапване в ръчния си багаж. Най-добре заложете на храни, които не цапат -  като ядки и протеинови барчета, например. Бъдете внимателни, ако ще носите някакъв плод. Можете да изберете ябълка, защото няма опасност тя да изцапа багажа ви. 

9. Овлажняващ крем

По време на полет кожата доста се изскушава. За да избегнете неприятното опъване и дори белене на ръцете и лицето, си вземете овлажняващ крем. Нека той да бъде в размер за пътуване, за да е удобен за носене в ръчния ви багаж. Може да добавите и балсам за устни. Използвайте го по време на полета, така ще се почувствате много по-освежени.

10 вещи за по-комфортно пътуване в самолета

10. Връхна дреха

Без значение в кой сезон пътувате, винаги е добре да си носите връхна дреха в самолета. Продължителното стоене на едно място забавя кръвообращението и е възможно да ви стане студено. Яке, суитшърт, жилетка, пуловер – вземете това, в което ще се чувствате най-удобно и се насладете на полета.

Пътуването със самолет ще бъде много по-комфортно и приятно за вас, ако се доверите на кредитната карта DSK-Wizz Air.С всяко плащане с нея вие трупате точки, които да използвате за отстъпки при резервации на самолетни билети и при покупки на услуги от сайта на Wizz Air.

Заповядайте в клоновете на Банка ДСК или на промо-щандовете на картата на партерния етаж в търговски център The Mall на бул. „Цариградско шосе“ в София, както и на двата терминала на летище София. Там ще можете да получите информация за предимствата ѝ и да подадете заявление за издаване на удобната карта. Пазарувайте и пътувайте изгодно – възможно е!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин