3 дестинации за любителите на животни (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 дестинации за любителите на животни (част 2)
Автор: Peika.bg
3 дестинации за любителите на животни (част 2)

Ако и вие сте от хората, които обичат животните, то следващите редове ще ви заинтригуват. 

Подбрахме за вас няколко екзотични дестинации, където можете да се докоснете до много интересни животински видове. Вижте кои са те:

1. Остров Биг Мейджър Кей

Вероятно, когато стане дума за прозрачните води на някой чуден остров, всеки си представя малки шарени рибки, които плуват съвсем близо до брега. Е, нека ви отведем до едно местенце, на което пък има прасета. На остров Биг Мейджър Кей, познат още като Свинския плаж или Свинския остров, живеят прасета, които плуват свободно във водите на океана. На острова не живеят хора, но той бива посещаван от много туристи. Умните прасенца са се научили, че туристите понякога хвърлят храна от яхтите си във водата и задължително проверяват крайбежната територия, плувайки. Не е ясно как животинките са населили острова, но една от легендите разказва, че те са били оставени на плажа от пирати, които спрели за кратко, но когато тръгнали, забравили да си вземат прасенцата.

64203

2. Големият бариерен риф

Големият бариерен риф в Австралия пък е единственият жив организъм на планетата, който е видим от космоса. Разпрострял се на повече от 1930 км между 16 и 80 км от брега на  Куинсланд, той фактически не е един коралов риф, а сбор от 2900 по-малки рифа с около 300 острова, пръснати между тях. Той е най-големият морски резерват в света и е обитаван от изумително много видове морски създания, включително 500 вида яркоцветен твърд и мек корал, 1500 вида риби и 4000 вида молюски. Ако обичате да плувате или да се гмуркате, то със сигурност това е най-подходящото място.

64202

3. Националният парк „Касанка”

Най-голямото струпване на бозайници пък се намира в Африка се случва в националния парк „Касанка” в Замбия, където около 10 млн. плодоядни прилепа от вида Eidolon helvum се събират от хиляди километри, за да се хранят с плодовете, зреещи от късния октомври до средата на декември. Любопитен факт е, че размахът на крилата на тези големи прилепи достига 1 м. Това определено е дестинация за хората, почитатели на нетипичните пътешествия.

64204

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин