3 места, които да посетиш в Еквадор (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 места, които да посетиш в Еквадор (част 1)
Автор: Peika.bg
3 места, които да посетиш в Еквадор (част 1)

Еквадор е най-малката държава в Южна Америка. Тя е с площ от около 283 560 кв. км, като там можете да намерите старомодни колониални градове, плажове, голямо разнообразие от пейзажи и уникални видове флора и фауна, които виреят само в екосистемите на Еквадор. Може да е трудно да създадете маршрут за пътуване и да видите всички забележителности, но затова сме ви подготвили няколко зашеметяващи места за посещение в страната.

Ето ги и тях:

1. Галапагоски острови

Островите Галапагос са на около 1000 км от континенталната част на Южна Америка. Той осигурява уникално естествено местообитание с установен широк спектър от флора и фауна. Този голям архипелаг привлича предимно любителите на природата, търсещи животни като пингвин Галапагос, гигантска костенурка, синя крака и морска игуана, гущер, пригоден да остане под морската повърхност до един час. Галапагоските острови също са мечтана дестинация за гмуркачи, тъй като океанът тук гъмжи от морски лъвове, акули чукове, делфини, манти и много други големи видове. Освен необичайни животни, Галапагоските острови са дом на зашеметяващи планини, кратерни езера, гъсти джунгли и спиращи дъха плажове. Можете да стигнете до тази група острови чрез самолетно пътуване или круиз от континента, като последните обикновено траят между една и две седмици.

2. Национален парк Сангей

Не е изненадващо, че националният парк Сангей е известен със своето разнообразие в ландшафтите: вулканични конуси, влажни зони с езера, тропически гори и тревисти равнини заедно съставляват един голям, уникален резерват.

3. Биосферен резерват Ясуни

От извисяващите се върхове на Андите до буйната тропическа гора на Амазонка и отдалечените вулканични острови, екосистемите на Еквадор са наистина поразителни. В джунглата в източната част на страната, биосферният резерват Ясуни се откроява с невероятното си биологично разнообразие. В рамките на площ от близо 10 000 кв. км броят на растителните, дървесните и животинските видове е трудно да се разбере с думи или статистика. Около 140 вида земноводни, 120 вида влечуги и над 600 вида птици са регистрирани в Ясуни, който се счита за един от най-разнообразните природни резервати на планетата. Някои от зрелищните птици, на които трябва да се обърне внимание, включват величествения и рядък арпийски орел, тръбача и странно изглеждащия хоацин. Отправната точка за този район е Кока – град, където можете да организирате обиколките си в тропическите гори. В този девствен горски резерват ще намерите няколко къмпинга и прости квартири, които да използвате като база за проучване.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин