Дания – една прекрасна еко дестинация - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Дания – една прекрасна еко дестинация
Автор: Peika.bg
Дания – една прекрасна еко дестинация

В Дания има много красота за очите и много вкусове за небцето. Пътуваме до Дания, където с най-добрите екопродукти се създава гастронимическата мода.

Тя е не просто северноевропейска страна със столица Копенхаген, родина на Ханс Кристиан Андерсен и конструкторите Lego. Тя е любима на гастрономите от цял свят заради вкусните си и екологични продукти и затова е дестинация не само за исторически, но и за гурме и еко туризъм.

В Дания можете да опитате смуши, което представлява е нещо средно между сандвич и суши в традиционен датски стил. Също така кокетни пекарни ви очакват с изобилие от вкусни кифлички. 

Неслучайно наричат Дания „зелената перла на Скандинавия“. Местната кухня залага предимно на рибата и на екологичните млечни продукти. Затова не се учудвайте, че в момента, в който излезете от Копенхаген, ще видите кози, овце и крави, които мирно си пасат по изумрудените ливади. Производството на екологично чисти продукти е значителна по мащаб индустрия в Дания. 

Ако искате да доставите наслада не само на небцето, но и на очите си, посетете едно от най-красивите места на земята – Монс Клинт. Този древен стръмен бряг, простиращ се на няколко километра, се намира на остров Мон и често е определян като най-романтичната природна забележителност в страната. По дървени мостове и дълги стълби ще стигнете до брега, откъдето се открива страхотна гледка – ослепително бели скали на фона на тюркоазеното море.

Един от най-прекрасните паметници на вековната история на датските земи откриваме в градчето Хилерьод. Там се намира величественият средновековен замъкът Фредериксборг, който освен внушителни размери има и невероятна градина. Той е и един от прототипите, вдъхновили Шекспир за мястото на действието в „Хамлет“. 

Ако сте жадни за още датски забележителности, в ипредлагаме да се отбиете до основаният от викингите град Рандерс. Там се намират и единствените изкуствени дъждовни гори с много животински и растителни видове „Рaндърс рейн форест” – поредното доказателство за любовта на датчаните към природата. Там можете да посетите и копие на знаменития дом на Елвис Пресли в Грейсланд, построен от предан фен и предприемчив колекционер.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин