3 места, които да посетиш в Еквадор (част 3) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 места, които да посетиш в Еквадор (част 3)
Автор: Peika.bg
3 места, които да посетиш в Еквадор (част 3)

Еквадор е най-малката държава в Южна Америка. Тя е с площ от около 283 560 кв. км, като там можете да намерите старомодни колониални градове, плажове, голямо разнообразие от пейзажи и уникални видове флора и фауна, които виреят само в екосистемите на Еквадор. Може да е трудно да създадете маршрут за пътуване и да видите всички забележителности, но затова сме ви подготвили няколко зашеметяващи места за посещение в страната. 

Ето ги и тях:

1. Баньос

Баньос е скромен град, разположен в зелена долина на 200 км южно от столицата Кито. Повечето туристи, които се осмеляват да посетят Баньос, са любители на силните усещания, привлечени от развлеченията на открито и блестящата обстановка. Улиците на Баньос са осеяни с ярки къщи и сувенирни сергии, но истинското приключение се крие в градските водопади, наблюдателни точки и гъсти гори. Някои от страхотните начинания тук са зиплайнинг, рафтинг и каньонинг. Ако сте сред любителите на по-спокойните забавления, можете да се отправите към термалните бани, от които Баньос е получил името си или да се разходите по Рута де лас Каскадас – една прекрасна пътека, която ще ви отведе до множество великолепни водопади.

2. Пуерто Лопес

Далеч от градския живот и вълнуващите дейности, Пуерто Лопес е непретенциозна риболовна общност на тихоокеанското крайбрежие на Еквадор. Тук няма какво да се направи, освен да се гледа как животът минава с бавни темпове, но точно в това е чарът на мястото. Пуерто Лопес привлича някои туристи, които идват тук предимно заради поразителните плажове и близките гори. Карайте малко на север от града и ще се блъснете в Плая Лос Фраилес – невероятен плаж с бял пясък с скални образувания, изскачащи от дъното на океана. Наблизо се намира Исла де ла Плата – остров, който си заслужава пътуване за уникалната дива природа, варираща от сезонни косатки и китове до очарователното синьо краче на сушата. Нощуването тук не е разрешено с цел защита, но можете да направите еднодневна екскурзия с лодка от Пуерто Лопес.

3. Долината Миндо

 

Долината Миндо е дом на облачна гора, където птиците пеят и водопадите се спускат над планински скали. Тя е едно от най-добрите места в Еквадор за индивидуални разходки в джунглата без да пътувате до труднодостъпна хижа в Амазонка. Туристическите пътеки започват във всяка посока от град Миндо, и особено по здрач и разсъмване ще можете да забележите множество красиви птици. Пригответе се за срещи с живи цветни птици като петел на скалата, тукани и колибри. Вижте долината от гледна точка на птичи поглед в кабинковия лифт Тарабита, който пресича река Намбило, или наемете колело, за да обикаляте тази буйна долина.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин