3 места за любителите на силни усещания (част 1) - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 места за любителите на силни усещания (част 1)
Автор: Peika.bg
3 места за любителите на силни усещания (част 1)

Ако и вие, приключенци, сте сред почитателите на силните усещания, то следващите редове със сигурност ще ви заинтригуват.

Подбрали сме ви няколко интересни места из цял свят, където можете да усетите тръпката към височините по различни начини.

Вижте кои са те:

1. Полет над водопадите Виктория

Да се повозите на малък самолет над водопадите Виктория, намиращи се на границата между Замбия и Зимбабве, е едно приказно изживяване, което ви светваме да не пропускате. Миниатюрният летателен апарат се управлява от опитен пилот, а зад него може да се качи само един пътник. Приспособлението прилича на малка триколка с парашут и може да се издигне на 1370 м. над земята.

3 места за любителите на силни усещания (част 1)
Снимка: seasonsinafrica.com

2. Bubble Tram на Кантън тауър

Незабравимо изживяване със сигурност е да сте сред пътниците над Гуанджоу в Bubble Tram на Кантън тауър, която е висока 597 м. На върха ѝ се намира уникална обсерватория и площадка за наблюдения, а на 455 м. височина се намира и своеобразното хоризонтално виенско колело, което се върти около кулата. Има 16 сферични кабинки, от които се разкрива поразителна гледка към града.

3 места за любителите на силни усещания (част 1)

3. Take Flight Adventure Park в щата Мейн

В изумителния Take Flight Adventure Park в Китъри, щата Мейн (САЩ) посетители имат възможността да минат по няколко обособени маршрута. Паркът разполага с над 65 „въздушни предизвикателства“ – телефонни стълбове за катерене, въжета, гуми и много други, а преминаването по тях се извършва по тесни пътеки, мостове и дървени платформи.

3 места за любителите на силни усещания (част 1)

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин