3 места за любителите на силни усещания (част 2) - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 места за любителите на силни усещания (част 2)
Автор: Peika.bg
3 места за любителите на силни усещания (част 2)

Ако и вие, приключенци, сте сред почитателите на силните усещания, то следващите редове със сигурност ще ви заинтригуват.

Затова сме ви подбрали някои любопитни места из цял свят, където можете да усетите тръпката към височините по различни начини.

Вижте кои са те:

1. ZipRider в планината Уайлдкет

Защо да не си подарите едно спускане по ZipRider в планината Уайлдкет в Националния парк Уайт Маунтин.? За разлика от класическия тролей, където се използва седалка за катерене, тук желаещите да се повозят могат да стоят в подобни на столчета приспособления, което е и по-добрият вариант за начинаещите. Имайте предвид обаче, че ZipRider никак не е шега работа – движи се със 72 км/ч.

63964

2. OUE Skyspace в Лос Анджелис, щата Калифорния

За пръв път посетител в огромната прозрачна пързалка се спуска по време на откриването на OUE Skyspace в Лос Анджелис, щата Калифорния (САЩ) през 2016 г. Това съоръжение е направено от дебело стъкло и е разположено на около 300 м. над земята, като започва от 70-ия етаж на ЮЕс Бенк тауър в Лос Анджелис. Желаещите да се пуснат по нея минават с плъзгащо се килимче през криволичещи тъмни изложбени коридори, докато стигнат до 360-градусовата панорама и финишират на 69-ия етаж на сградата.

63967

3. VéloVolant в Глен Сурин, Квебек, Канада.

Съоръжениято, приличащо на летящи колела, се движат бързо или бавно в зависимост от темпото, с което въртите педалите. Отгоре се разкрива панорамна гледка към връх Вермонтс Джей, така че това своеобразно колоездене над дърветата наистина си заслужава.

63965

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин