3 места за любителите на силни усещания (част 2) - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 места за любителите на силни усещания (част 2)
Автор: Peika.bg
3 места за любителите на силни усещания (част 2)

Ако и вие, приключенци, сте сред почитателите на силните усещания, то следващите редове със сигурност ще ви заинтригуват.

>

>

Затова сме ви подбрали някои любопитни места из цял свят, където можете да усетите тръпката към височините по различни начини.

Вижте кои са те:

1. ZipRider в планината Уайлдкет

Защо да не си подарите едно спускане по ZipRider в планината Уайлдкет в Националния парк Уайт Маунтин.? За разлика от класическия тролей, където се използва седалка за катерене, тук желаещите да се повозят могат да стоят в подобни на столчета приспособления, което е и по-добрият вариант за начинаещите. Имайте предвид обаче, че ZipRider никак не е шега работа – движи се със 72 км/ч.

3 места за любителите на силни усещания (част 2)
Снимка: ziprider.com

2. OUE Skyspace в Лос Анджелис, щата Калифорния

За пръв път посетител в огромната прозрачна пързалка се спуска по време на откриването на OUE Skyspace в Лос Анджелис, щата Калифорния (САЩ) през 2016 г. Това съоръжение е направено от дебело стъкло и е разположено на около 300 м. над земята, като започва от 70-ия етаж на ЮЕс Бенк тауър в Лос Анджелис. Желаещите да се пуснат по нея минават с плъзгащо се килимче през криволичещи тъмни изложбени коридори, докато стигнат до 360-градусовата панорама и финишират на 69-ия етаж на сградата.

3 места за любителите на силни усещания (част 2)

3. VéloVolant в Глен Сурин, Квебек, Канада.

Съоръжениято, приличащо на летящи колела, се движат бързо или бавно в зависимост от темпото, с което въртите педалите. Отгоре се разкрива панорамна гледка към връх Вермонтс Джей, така че това своеобразно колоездене над дърветата наистина си заслужава.

3 места за любителите на силни усещания (част 2)

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин