48-ми Софийски международен панаир на книгата 2021 г. - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
48-ми Софийски международен панаир на книгата 2021 г.
Автор: Елена Исаева

За 48-ми път в столицата ще се проведе Софийският международен панаир на книгата. Събитието ще продължи от 7 до 12 декември в НДК. Официалното откриване ще се състои на 7 декември от 11 часа в централното фоайе на Националния дворец на културата. Всеки ден панаира ще отваря врати в 10:00 и ще ги затваря в 20:00 часа. В последния ден ще затвори в 19:00 часа.

Безспорно това е едно от най-чаканите книжни събития в София, а и най-мащабното подобно у нас. Тук всеки запален читател, голям или малък ще може да открие това, което търси и то с остъпка. Всеки читател чака с нетърпение да се потопи в свят пълен с книги. Това е празнична седмица за всеки т.нар. книжен плъх, която очаква с нетърпение цяла година. Най-големият книжен празник.

48-ми Софийски международен панаир на книгата 2021 г.
Снимка: Елена Исаева

Над 80 издателства ще учстват в панаира, като ще може да ги разгледате разгърнати на цели 3 етажа.

Успоредно с панаира на книгата ще се проведе и Софийският международен литературен фестивал. Той обаче ще бъде само онлайн. Всички събития от него ще може да откриете във фейсбук страницата на фестивала.

Третото литературно събитие, което ще се проведе заедно с тези две е четвъртият Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи. Неговата програма отново е достъпна онлайн на съответната фейсбук страница.

Не пропускайте да се насладите на трите книжни празника. Определено няма да съжалявате.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин