Новият Алманах на Фермата – „По следите на България“ - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Новият Алманах на Фермата – „По следите на България“
Автор: Елена Исаева
Новият Алманах на Фермата – „По следите на България“
Снимка: Елена Исаева

След огромния успех на първите два алманаха на хитовото предаване Фермата, най-накрая излезе и дългоочаквания трети том – По следите на България. Той отново идва в същия луксозен формат като предишните два – с твърди корици, гланцирана хартия и множество снимки, илюстрации и карти. Едно истинско книжно бижу.

Както добре е известно на драгия читател, първите два разказват за славната история на България и нейните вековни, древни традиции и обичаи. Може дори да се каже, че са написани като едни учебници и помагала, които всеки би искал да има в личната си библиотека.

Новият Алманах на Фермата – „По следите на България“
Снимка: Елена Исаева

Третият том включва една малко по-различна и може би не толкова добре позната част от българската история. Между страниците на новия алманах ще се запознаете с история, факти и много други важни събития свързани с българското етнокултурно пространство, които поради една или друга причина в наши дни са останали извън пределите на сървеменните български граници. В книгата „По следите на България“ ще може подробно и много увлекателно да прочетете всичко най-важно за историко-географската област Маедония, за Одринска и Беломорска Тракия, за Добруджа, за Поморавието и много други. Алманахът ще ви представи нови и интересни факти, за вече познатите ви исторически личности и за не толкова познатите, но също важни за нашата история, култура и наследство.

Новият Алманах на Фермата – „По следите на България“
Снимка: Елена Исаева

Алманахът, който държите в ръцете си, както предните два, е съставен след множество проучвания свързани със земи, които някога са били част от пределите на Българската държава. Тази книга или по-скоро учебник е предназначена за бавно и внимателно четене, за вникване в детайла. Тя не е от тези, които ще изчетете на един дъх, а и не бива. Всяко изречение в нея носи ценна информация за българския народ.

Новият Алманах на Фермата – „По следите на България“
Снимка: Елена Исаева

 

Книгата, както и първите два тома, са чудесни подаръци за Коледа, специален повод или просто, ако искате да зарадвате някой четящ приятел. Те са изключително ценни и мъдри учители, към които може винаги да се връщате.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин