В „Чайната на ъгъла“ се носи аромат на утеха - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В „Чайната на ъгъла“ се носи аромат на утеха
Автор: Peika.bg
В „Чайната на ъгъла“ се носи аромат на утеха

След като успя да изкуши българските читатели със своето чувство за хумор и изящен стил в романа „Пролетно изкушение“, писателката Мили Джонсън ги кани сред страниците на нова сърцата история.

„Чайната на ъгъла“ е топъл разказ за съпричастността и надеждата, в която трима непознати ще открият, че дори и след най-мрачните събития животът отново може да бъде хубав, когато в него има приятели и… чаша ароматен чай.

Тиха и топла история, „Чайната на ъгъла“ от Мили Джонсън е в духа на творбите на Ребека Рейзин и Джули Каплин. Вълнуваща книга за любовта и приятелството, която носи вярата, че нещата винаги се оправят. Все пак като достигнеш дъното, няма накъде да поемеш освен нагоре.

В деня на погребението на съпруга си Карла разбира две неща. Че бракът ѝ е невалиден, защото мъжът, когото е вярвала, че обича, така и не се е развел с бившата си жена. И че е планирал да я напусне. Сама и изгубила всичко, тя трябва да намери сили да продължи.

Когато компанията на Уил фалира, той вярва, че с помощта на съпругата си ще може да започне отново. Но греши – жена му не иска да има нищо общо със „загубеняк“ като него.

Всичко, което Моли иска, е да изживее старините си на спокойствие, но синът ѝ се опитва да я накара да отиде в старчески дом, за да си присвои дома ѝ. Желанието ѝ да се бори постепенно я напуска, но тогава  бившият ѝ мъж, когото не е виждала от години, звъни на вратата ѝ и я моли за прошка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин