4 безплатни забавления в Барселона (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 безплатни забавления в Барселона (част 2)
Автор: Peika.bg
4 безплатни забавления в Барселона (част 2)

Барселона определено е сред любимите дестинации на милиони туристи. 

Столицата на Каталуния  място с многовековна история, което крие множество забележителности. Ако отидете там и не разполагате с голям бюджет, написаното в следващите редове ще ви заинтригува. 

Вижте кои са най-интересните безплатни забележителности в Барселона:

1. Разходка до хълма Тибидабо

Ако се чувствате в авантюристично настроение и сте почитатели на по-тежките физически натоварвания и обичате планините, то можете да се разходите до Тибидабо е повече от добра идея.  На върха му е построена красивата базилика „Саград Кор“, която със сигурност ще ви впечатли. Ще имате възможност и се позабавлявате в увеселителния парк, който се намира съвсем наблизо, което е страхотна идея, ако пътувате с деца. Тибидабо определено е едно от местата, които трябва да посетите, когато посещавате Барселона, но ако продължителните планински разходки не са вашето любимо занимание, то може да помислите за отделяне на някакъв бюджет, който да ви осигури пътуване до върха на планината и базиликата „Саград Кор“, защото усещането определено си заслужава!

2. Разходка из градините и парковете

Барселона е сред най-зелените мегаполиси в света и несъмнено не бива да пропускате възможността да се насладите на множеството паркове, градини и зелени части от града. Парковете „Гюел“, „Лабиринт на хорта“, „Цитаделата“, Градите Ларибал, Градините на Мосен Коста Синто и Градините на Мосен Коста I Йобера са само част от красивите и вълнуващи градини, които задължително трябва да включите в своя туристически маршрут, когато посещавате Барселона.

3. Релакс на плажа

Барселона е и туристическа дестинация, която се посещава от мнозина именно заради морето и плажовете. Те идеални за почивка и събиране на тен не са малко, така че определено ще имате избор. Най-популярният плаж е Барселониета, но имайте предвид, че там има доста хора. Ако предпочитате по-тихите места, можете да отидете на север от гада към областта Форум, където почи няма туристи, а плажовете са красиви и спокойни. 

4. Насладете се на изкутвото

Барселона е изключително жив град, кдето винаги има безплатни културни събития, които се организират във всички квартали на града. Това е една от взможностите да се потопите изцяло в живота на този пищен град. За да се докоснете до уличното изкуство на Барселона, с което градът е известен, се отправете към готическия квартал на Барселона – Бари Готик. Това е един от най-старите квартали в града и е мястото, където можете да станете видите творбите на множество талантливи местни артисти.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин