4 безплатни забавления в Барселона (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 безплатни забавления в Барселона (част 1)
Автор: Peika.bg
4 безплатни забавления в Барселона (част 1)

Барселона определено е сред любимите дестинации на милиони туристи. 

Столицата на Каталуния  място с многовековна история, което крие множество забележителности. Ако отидете там и не разполагате с голям бюджет, написаното в следващите редове ще ви заинтригува. 

Вижте кои са най-интересните безплатни забележителности в Барселона:

1. Организирани безплатни обиколки на града

В Барселона има множество малки компании, които осигуряват безплатни туристически обиколки на града. Добре е, ако имате възможност, да заплатите малка сума след края на обиколката, но това не е задължително. 

2. Посещаване на музеите в неделя

Най-евтиният и икономичен начин да разгледате най-емблематичните музеи в Барселона е да планирате посещението си в неделя. В този ден голяма част от музеите предлагат безплатен достъп на посетителите след 15 ч. Ако имате възможност да организирате пътуването си, така че да сте в града през първата неделя на месеца, то това би било още по-удачен вариант, тъй като всяка първа неделя на месеца огромен процент от музеите в Барселона са напълно безплатни. Това означава, че може да се насладите на творбите на Дали, Гауди и Пикасо без да платите нито стотинка.

3. Архитектурна разходка из града

Вместо да плащате входни такси, за да видите интериора на архитектурните забележителности на Барселона, отделете време, за да се полюбувате на изключителните и чаровни фасади на сградите в града, които могат да бъдат видени напълно безплатно. Не бива да пропускате зашеметяващите произведения на Гауди като Саграда Фамилия, върху която е работено в продължение на десетилетия.

4. Катедралата „Св. Еулалия“ и Триумфалната арка

Съветваме и да посетите и катедралата „Св. Еулалия“, известна като „катедралата на Барселона“. Това е един от най-изявените и ярки примери в Европа за катедрала, изградена в готически стил. Там можете да влезете безплатно всяка сутрин между 08:45 – 12:45 ч. и вечер между 17:15 – 19:30 ч. Друга архитектурна забележителност, която не бива да пропускате е Тримфалната арка на Барселона. Тя е построена през 1888 г. и е служила за централен вход на Световното изложение през същата година, като е разположена в близост до парк Цитаделата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин