4 етерични масла, които да вземете при пътуване - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 етерични масла, които да вземете при пътуване
Автор: Peika.bg
4 етерични масла, които да вземете при пътуване

Има различни видове етерични масла, които могат да ви помогнат да се отървете бързо и ефективно от умората, натрупана по време на пътя.

Затова ви съветваме да имате такива под ръка винаги, когато пътувате, но и да ги използвате умерено. Ето няколко, с които със сигурност няма да сбъркате.

1. Масло от мента

Маслото от мента има чудесен успокояващ ефект върху стомаха. То е много силно, така че е добре да разтворите капка от него в чаша гореща вода, като може да прибавите мед или захар по желание. Пийте бавно от нея преди да тръгнете на път. Ако се почувствате уморени и се нуждаете от концентрация, втрийте няколко капки от маслото на слепоочията си, като внимавате да не попада в очите. Можете да почувствате леко парене,но това е нормална реакция на кожата.

4 етерични масла, които да вземете при пътуване


2. Екстракт от джинджифил

Екстрактът от джинджифил е отличен лек за облекчени на морска болест, както и на други видове неразположения, свързани с пътуване. Капнете 2 капки от него върху носна кърпичка и вдишайте. Освен това можете да втриете в областта на стомаха малка част от него.  
4 етерични масла, които да вземете при пътуване


3. Екстракт от лавандула

Екстрактът от лавандула може да се използва при лечение на подути крака и глезени. Капнете 3-5 капки от него върху влажно парче памук и го увийте в найлонова торбичка. Ако по време на пътуването или след това почувствате подуване на краката, направете си мокър компрес с памучето и масажирайте мястото отдолу нагоре за няколко минути. Най-ефективното лечение при слънчево изгаряне също е с етеричното масло от лавандула. Най-важното нещо е да се намали топлината на кожата, така че напълнете съд със студена вода и накиснете засегнатото място за поне 10 минути. След това нанесете няколко капки от екстракта върху засегнатия участък и накиснете отново, като предварително сте добавили във водата 4 капки екстракт от евкалипт и лавандула.
4 етерични масла, които да вземете при пътуване


4. Екстракт от лайка

15 капки екстракт от лайка, разтворени в 30 мл олио имат успокояващ ефект, когато се втриват в краката и ходилата. Така спокойно ще можете да се разхождате и разглеждате, без да се притеснявате, че краката ви ще бъдат отекли и подути.
4 етерични масла, които да вземете при пътуване

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин