4 хитри начина да съберем пари за пътуване - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 хитри начина да съберем пари за пътуване
Автор: Боряна Кръстева
4 хитри начина да съберем пари за пътуване

Сигурно вече мечтаете за следващото си голямо пътуване!

Независимо дали става дума за екскурзия до Шри Ланка или за сафари в Кения, има как да спестите за своите пътувания през 2018 година!

Тук сме събрали 4 съвета, които ще направят събирането на пари за приключения много по-лесно! 

Направете си обяд вкъщи

Вместо да давате по 5 лв. или 10 лв. за обяд и храна на работа, можете да си приготвите нещо вкусно вкъщи и да го хапнете в офиса. Така накрая на месеца ще имате спестени между 100 лв. и 200 лв., които можете да използвате, за да посетите непозната дестинация. Освен това ще започнете да се храните по-здравословно, защото храната, приготвена у дома, определено е по-добра от тази в заведенията за бързо хранене. 

Предизвикайте се с "дни без разходки" 

Друг начин да спестите пари, е да се опитате веднъж седмично да имате ден без разходи. Независимо дали това е мързеливата неделя у дома с домашно приготвено ястие или делничен ден, в който опаковате обяда си и отивате на работа. Давайте почивка на портфейла си от време на време и той ще си се отблагодари с някой и друг спестен лев. 

4 хитри начина да съберем пари за пътуване

Продайте нещо, което не използвате

Понякога парите за пътуване, от които се нуждаете, са буквално под носа ви. Отървете се от вещ, която не ползвате. Тя може да се окаже много полезна за друг, а за вас да е още един дан в касичката ви. Продайте дрехи или обувки, които сте си купили, но почти никога не сте носили, фитнес уреда ви, който използвате само за закачалка, техниката, която само събира прах. Така хем ще освободите дома си от непотребните вещи, хем ще спечелите малко пари. 

Спечелите допълнителни пари с  работа на свободна практика

Ако намаляването на разходите се окаже трудна задача за вас, помислете как да печелите допълнително. Огледайте се за работа на свободна практика, вземете проект, който можете да работите вкъщи, извън работно време. Независимо дали сте програмист, графичен дизайнер, архитект, журналист, блогър или каквото и да е. Можете да откриете своята допълнителна работа, която да подпомогне бъдещото ви пътешествие!

+ Никога не се отказвайте и бъдете креативни! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин