4 начина да преборим тревожността на път - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 начина да преборим тревожността на път
Автор: Peika.bg
4 начина да преборим тревожността на път
Снимка: flickr/Navaneeth Kishor

Силната тревожност от и при пътуване обикновено е свързанa със страха от впускането в неизвестното, което обхваща всички аспекти на ежедневието ни.

Някои хора обичат живота им да е подреден и предвидим. Това обаче трудно може да се случи, когато пътуваме.

Вижте как да преодолеем тревожността и да пътуваме с удоволствие!

1. Не блокирайте тревогите

На първо място, позволете си да се тревожите. Всеки човек изпитва лека тревога и въодушевление, когато се качва в самолет на път за далечна дестинация. В крайна сметка именно в това е тръпката, която си подарявате. Споделете за тревогата си и я интегрирайте, вижте я от друга гледна точка и тя ще се превърне в нещо вълнуващо.

2. Проучете дестинацията

Тревожността често се появява, когато човек усеща, че губи контрол, затова проучете в детайли дестинацията, която искате да посетите. Това ще ви помогне да се почувствате по-сигурни. Потърсете и набележете маршрути и дори ресторанти, в които бихте могли да хапнете. Направете си план, но все пак позволете на пътуването да се случи с неочаквани промени.

3. Концентрирайте се върху дишането

Когато сме силно разтревожени и се фокусираме върху дъха си, ние намаляваме напрежението, а това води до успокояване на страховете. Опитайте да вдишвате и издишвате, колкото можете по-бавно и да останете за няколко минути, като се концентрирате в настоящия момент. Това е една от най-работещите техники за бързо овладяване на тревожността.

4. Направете си дневник

Благоприятен ефект може да окаже носенето на тетрадка, в която да записвате точно как се чувствате и какво се случва по време на пътуването ви. Това ще създаде една мини ретроспекция във вашия ден, в която ще имате възможност да обмислите своето емоционално състояние и моментите, в които тревожността се появява. Така ефективно ще можете да контролирате емоциите си, за да не провалят изживяванията ви.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин