4 планинарски филма, които да гледате през февруари - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 планинарски филма, които да гледате през февруари
Автор: Peika.bg
4 планинарски филма, които да гледате през февруари

Февруари е прекрасен месец за любителите на планинарската култура в България.

За четвърта поредна година Banff Mountain Film Festival World Tour ще донесе духа на приключенията. Този път той включва едни от най-вдъхновяващите, екологично обвързани и приключенски филми, споделят организаторите от XCoSports.

Първата спирка на фестивала по традиция е София. През топлите месеци юни и юли, ще следват прожекции и във Варна и Пловдив. Ето 4 от заглавията, които да очаквате и обезателно да гледате на 22 и 23 фвруари в Синема Сити, Парадайз Мол.

“La Liste” – („Списъкът“) – в стремежа си да стане по-добър фрирайд скиор, швейцарският феномен Джереми Хайц съставя списък с най-интересните върхове за каране в Алпите. В това специално издание, той се отправя към три от най-опасните спускания в списъка, следвайки пътеките, изковани от неговите герои.

4 планинарски филма, които да гледате през февруари

„Metronomic“ („Метрономик“) – Високо над Gorges du Verdon, група от талантливи музиканти и  атлети изпълняват симфония, изпълнена с енергия и посветена на риска. Това е химн, който слива визуалното представяне и съзерцателната поезия в чисто забавление.  

4 планинарски филма, които да гледате през февруари

„Young Guns“ („Млади пушки“) – Запознайте се новите лица в катеренето – 14 годишната Ашима Шираиши и 15 годишният Кай Лайтнър. Преминали отвъд зоната си на комфорт, Кай и Ашима научават някои трудни, но важни уроци, които ще ги отведат до още по-големи висини.

4 планинарски филма, които да гледате през февруари

“Iran – A Skier‘s Journey” („Иран – Пътешествието на един скиор“) – Въпреки предупреждението да не пътуват в Иран, скиорите Чад Сайерс и Форест Куутс решават да се отправят към тази страна. Там, те откриват комфортна, впечатляваща и изненадващо готина ски култура.

4 планинарски филма, които да гледате през февруари

Не пропускайте да станете част от двете филмови вечери на Banff Mountain Film Festival World, наситени с духа на приключенията и природата на 22 и 23 Февруари от 20:00ч. в Синема Сити, Парадайз Мол. Повече информация за събитието и програма на фестивала тук

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин