4 причини да посетите Буркина Фасо (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 причини да посетите Буркина Фасо (част 1)
Автор: Peika.bg
4 причини да посетите Буркина Фасо (част 1)

Буркина Фасо е една от най-бедните страни, но има много богата култура и история.

Там ви очакват оживени градове, жива музикална сцена, цветнипазари и невероятнокрасива природа, а най-хубавото от всичко е, че всичко е изключително евтино. И освен това  е изумително евтино.

Името ѝ страна означава „земя на честни хора“ на местния език. Тя е колонизирана от французите и придобива независимост през 1960 г. заедно с много други африкански страни. Името на столицата Уагадугу пък означава „вие сте добре дошли тук у дома с нас“ на местния говор.

В следващите редове ще видите 4 причини, които ще ви накарат да посетите това непознато кътче. Вижте кои са те:

1. Богата музикална сцена

Буркина Фасо разполага с над 60 етнически групи, всяка със собствен стил на музика и инструменти. В тази страна музиката е начин на живот и ще да ѝ е насладите на живо навсяккъде в по-големите градове и да се насладит на реге, салса, фолк и традиционните стилове. Ако се впуснете и наистина проучите музикалния пейзаж, той ще ви даде по-добро разбиране за различните етнически групи. Тук може да посетите и ежегодни фестивали за джаз и хип-хоп. Не забравяйте да посетите и Националния музей на музиката.

2. Занаятите

Буркина Фасо има една от най-богатата култура и наследство навсякъде на континента и някои от най-невероятните занаяти, дърворезби и маски могат да бъдат намерени на многобройните пазари там. Уагадугу е домакин на Международния панаир на изкуствата и занаятите всяка година, който е един от най-големите в Африка.

3. Водопадът Банфора

В западната част на страната се намират някои от най-красивите природни райони, сред които е водопадът Банфора. Наблизо има езеро, където можете да наемете някой местен водач да ви отведе на пирога, за да видите дивата природа. Съветваме ви да не го правите сами, тъй като езерото е пълно с хипопотами.

4. Храната

В Буркина Фасо има всички вкусотии, които бихте искали да опитате – сорго (вид тревисто растение от рода на житни), просо, царевица, фъстъци, боб и орехи, както и пилешко, риба и овнешко, като повечето се сервират с няколко вкусни соса. Буркина Фасо също има широка гама от напитки (и алкохолни, и безалкохолни), които са направени от просо, сорго и от плодовете на баобаба.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин