4 съвета за безопасно пътуване (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 съвета за безопасно пътуване (част 2)
Автор: Peika.bg
4 съвета за безопасно пътуване (част 2)

Сигурно знаете, че често туристите могат да бъдат обект на обирджии и други измамници.

Затова подбрахме за вас няколко съвета, дадени от агент на ЦРУ, за това как да пътувате възможно най-безпроблемно.

1. Не носете със себе си вещи, за които ще съжалявате, ако изгубите

По време на пътуване лесно се губят неща – дали защото не сте ги прибрали по-старателно или защото са били откраднати. Това със сигурност не е най-подходящото време да носите със себе си безценни наследства или вещи, които са незаменими.

2. Научете няколко фрази на местния език

Невероятно полезно е да можете да комуникирате с околните на местния им език. По този начин ще се ориентирате по-лесно в обстановката. Няма как да очаквате всички около вас да говорят английски – затова можете да си спестите поставянето в уязвимо положение. Вече има много мобилни приложения за преводи, които могат да са ви от полза. Добре е да се огледате и за приложения-речници, които ще ви вършат работа и в офлайн режим.

3. Предотвратете евентуални рискове за здравето си

Въпреки че не мислите за това, пътуването е лесен начин да хванете някоя болест. Може да се сблъскате с такава, която е обичайна за вашия регион, като маларията например. Затова разберете кои са задължителните ваксини преди да потеглите. Гастроентерологичните инфекции са често срещани по време на пътуване заради необичайните храни и лошото качество на водата в някои места.

4. Не парадирайте излишно, за да не се превърнете в мишена

Престъпниците често си набелязват туристи, защото те са по-лесна мишена. Много посетители, от своя страна, умишлено или не толкова, се набиват на очи. Говорят на твърде висок глас, пресичат неправилно, спират по средата на тротоара, за да разгледат картата на града. Дрехите също издават човека. Очебийно скъпото облекло привлича вниманието, а бижутата – още повече. Затова по-добре ги избягвайте, докато пътешествате.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин