4 съвета за това как да се грижите за куфара си - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 съвета за това как да се грижите за куфара си
Автор: Peika.bg
4 съвета за това как да се грижите за куфара си

Малко хора се замислят, че куфарът също е вещ, която изисква поддръжка.

Затова подбрахме за вас няколко съвета за това как да запазите по-дълго време своя куфар здрав.

Ето ги и тях:

1. Не слагайте повече, отколкото може да побере куфара

Не бива да претоварвате куфара си – точно както не бива да го правите и с асансьора или пък колата си, тъй като той просто няма да „функционира” правилно, ако е претрупан. Има опасност да повредите циповете му или някоя друга част, ако редовно слагате повече багаж, отколкото нормално може да побере един куфар. В никакъв случай също така не сядайте върху своя куфар, дори той да е с твърда повърхност. Тя не е предназначена да понася голяма тежест, а и рискувате да причините вреди на колелата, както и да отслабите уплътненията на основната част.

2. Почиствайте куфара си

За да запазите плъзгането своя куфар максимално гладко, трябва редовно да почиствате неговите колелца. Мръсотията от летищата, хотелите и пътя може да навредят на механизмите, което прави плъзгането на куфара по-трудно. С много малко усилия може да почистите както тях, така и останалата външна част от куфата.

3. Проветрявайте куфара преди пътуване

Ако не пътувате често, то има опасност дрехите ви да поемат миризмата на застояло, ако разбира се, не проветрите куфара си преди това. Една седмица преди пътуването почистете отново куфара си и сложете в него малко сода за готвене, която идеално неутрализира всички неприятни миризми (ако има такива). След това ден преди пътуването, отворете куфара и го оставете да „диша”.

4. Съхранявайте куфара на подходящо място

След като се върнете от пътуването си, винаги почиствайте набързо куфара си отвътре и отвън. Важно е да го съхранявате на подходящо място, където няма да се повреди. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин