4 съвета за пътуване по време на рестрикции (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 съвета за пътуване по време на рестрикции (част 2)
Автор: Peika.bg
4 съвета за пътуване по време на рестрикции (част 2)

Тъй като рестрикциите малко по малко започват да се разхлабват и постепенно става по-лесно да започнем да пътуваме отново. Ако искате да пътешествате, но все пак искате да сте в безопасност и да поддържате социална дистанция, то имаме няколко съвета за вас. Въпреки че това не е нещо, за което винаги ще трябва да се притесняваме, то със сигурност ще бъде поне за в близкото бъдеще ще останат някои неща, с които трябва да се съобразяваме. 

В тази статия ще ви дадем няколко идеи за това как можете да планирате пътуванията си, но и същевременно да „играете по правилата”, като се държите на разстояние от другите. Ето ги и тях:

1. Самостоятелно пътуване

Ако това е опция, помислете за пътуване със собствен или нает автомобил вместо да летите. Валидна опция е да отидете някъде в България или в някоя съседна държава (като предварително видите какви са взетите мерки там). Ако шофирате до някъде, вместо да летите, това ви позволява да избягвате да сте на летище и в самолет, където, въпреки че трябва да има социално дистанциране, със сигурност ще бъдете в контакт с доста хора.

2. Останете в апартамент на самообслужване

Освен вили, друг вариант би бил да останете в апартамент на самообслужване. Те ви позволяват да имате място за себе си и следователно помагат за социално дистанциране и избягване на други хора. Имотите за самостоятелно готвене също трябва да се предлагат със съоръжения за готвене, които ви позволяват да приготвяте сами храна, вместо да посещавате ресторанти. Хотелите, курортите и други имоти, разбира се, трябва да имат някои мерки, които да ви осигурят в безопасност, но ако отседнете в имот на самообслужване, като апартамент, би трябвало да го улесните.

3. Насочете се към дестинациям където ще прекарвате време главно на открито

Вместо да се отправите към град, ви съветваме да се отправите към дестинация, където повечето от местата, които сте си набелязали да посетите са на открито. По този начин ще можете да спазвате социална дистанция без дори да се замисляте за нея. Дестинации като Доломитите в Италия, Исландия, Фарьорските острови, както и националните паркове биха били добри варианти.

4. Избягвайте най-туристическите места

 

Преди да предприемете каквото и да било пътуване извън страната ви съветваме да проверите дестинацията си, за да видите какви мерки за социално дистанциране са въведени. Това може да е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но може да успеете да разберете на официалните туристически уебсайтове какво се случва в тяхната дестинация. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин