4 съвета за здравословно хранене по време на път - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 съвета за здравословно хранене по време на път
Автор: Peika.bg
4 съвета за здравословно хранене по време на път

Дали ще пътешествате само за ден, седмица или повече въпросът с храната и по-точно със здравословното хранене е важен. Има някои тънкости, които ще ви помогнат да не нарушите радикално режима на хранене.

Едновременно ще може да се наслаждавате на спонтанността и вълнението от новите места. Ето и нашите съвети за това как да го направите:

1. Бутилка за многократна употреба

Да пиете достатъчно вода е едно от най-важните неща – особено по време на път. При шофирането на дълги разстояния, полетите и дълги преходи тя помага да запазите енергията си и да отстраните от организма си всички вредни токсични вещества. Не забравяйте да пиете вода често, а може да добавите към водата лимон или други свежи плодове, за да стане още по-свежа и полезна за вас. 

2 Вземете със себе си цели плодове

Плодовете винаги  са по-добрият вариант от какъвто и да било снакс. Те снабдяват с фибри, витамини и хранителни вещества вашия организъм. Високото им съдържание на вода помага да поддържате тялото си хидратирано, а фруктозата повишаване на енергията и освен това оставате сити за по-дълго.

3. Протеинови храни и напитки

Протеините помагат да останете сити дълго между храненията. Подобен протеин може да бъдат ядките, твърдо сварените яйца и протеини на прах, към които трябва да добавите само вода, за да се получи шейк. Всичко това са едни здравословни и добри опции за междинни хранения по време на пътуване.

4. Местни храни и напитки

Ваканцията или пътуването са идеалният момент да пробвате нови вкусове и хеани – особено, когато сте на места, където има добри ресторанти и свежи плодове, зеленчуци и други местни продукти. Експериментирайте с храната си, няма да съжалявате, винаги човек трябва да е отворен към новото.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин