50 невероятни загадки – новата книга на Слави Панайотов The Clashers - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
50 невероятни загадки – новата книга на Слави Панайотов The Clashers
Автор: Елена Исаева
50 невероятни загадки – новата книга на Слави Панайотов The Clashers

Слави Панайотов е добре известен сред читателите, не само с трите си книги „Топ мистериите на България“, „Топ мистериите на света“ и „Топ мистериите на вселената“, но и със своя ютуб канал, от който всъщност започна всичко. В него той пуска интересни клипчета свързани с мистериите на България и света, любопитни факти за разлини държави, класации с неща, които не знаем и много други подобни видеа с образователен характер, които се харесват както на малки, така и на големи.

Той разказва много увлекателно и с подходяща интонация и успява да завладее публиката. Така са написани и книгите му. В четвъртата му книжна рожба ще се запознаете с 50 наистина невроятни загадки от целия свят, включително и България. Те са описани много ясно, стегнато и на разбираем език, така че са подходящи и за по-малки деца. Определено книгата му, както и останалите три, служат като едни малки енциклопедии за заобикалящия ни свят, от които може да обогатим общата си култура и да се опознаем този необятен свят малко повече.

50 невероятни загадки – новата книга на Слави Панайотов The Clashers
Снимка: Елена Исаева

В книгата „50 невероятни загадки“ ще научите малко повече за един от най-интересните обичаи у нас – нестинарството. Ще разберете от къде тръгва, в какво се изразява и кое точно го прави толкова мистичен и интересен ритуал. Други интересни загадки, до които ще се докоснете между страниците на книгата на Слави са Южноатлантическата магнитна аномалия, Адамовият мост, който свързва Индия и остров Шри Ланка, ще разберете малко повече и за едно древно мистично животно, а именно Сируш – тайнственият дракон на Вавилон, ще научите част от тайните на гадаенето и астрологията, както и какво точно представлява розетата от Плиска. В книгата има още много интересни загадки, които определено ще ви заинтригуват и впечатлят.

50 невероятни загадки – новата книга на Слави Панайотов The Clashers
Снимка: Елена Исаева

Книгата на Слави Панайотов е от онзи тип книги, които служат и за справочник. Тя не е предназначена да се чете на един дъх, ами малко по-малко, всеки ден. Тъй като е пълна с много информация и интересни факти е добре внимателно и много съсредоточено да я четете, ако искате да запомните поне малко част от информацията за всяка загадка.

„50 невероятни загадки“ е чудесна книга и за подарък, особено на хора, които обичат да четат. Смятам, че всеки трябва да я има в своята библиотека, макар, че загадките не са толкова подробно описани, все пак са систематизирано разказани и винаги, ако някоя от тях събуди вашето любопитство и интерес може да прочетете допълнително информация по дадения въпрос.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин