5 безплатни хотелиерски услуги (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 безплатни хотелиерски услуги (част 2)
Автор: Peika.bg
5 безплатни хотелиерски услуги (част 2)

Всички знаем кои са най-основните безплатни услуги, които предлагат хотелите - паркиране, интернет и денонощна възможност за регистрация.

Има обаче и още няколко, за които може би не сте се сещали да попитате досега.

Вижте кои са те:

1. Позвъняване вместо аларма

Много пътешественици се успиват от преумора  – изключват алармата на телефона си без да станат или дори не я чуват. Поискайте събуждане от рецепцията на хотела. Телефоните в хотелите звънят силно, а персоналът е достатъчно настойчив. Любезните рецепционистки звънят, докато не вдигнете слушалката, а ако не го направите – ще ви потропат и на вратата.

2. Отпуснете се в спа центъра

За да направите почивката си още по-пълноценна, можете да се разнообразите в СПА центъра – да поплувате в басейна на хотела, да се насладите на ароматна сауна, парна баня или джакузи, да се поизпотите във фитнеса или да си поръчате масаж. В повечето места за настаняване всичко това е безплатно, освен масажите. Имате право на безплатна кърпа/хавлия, чехли за еднократна употреба и слушалки.

3. Карта на града

Зад граница интернетът е по-скъп в повечето случаи, а Wi-Fi няма навсякъде. Ето защо можете да поискате безплатна карта на града от рецепцията на хотела или да си купите пътеводител, в който освен карта има и описание на основните забележителности и режим на работа на обществения транспорт.

4. Талони за отстъпка за места за хранене

Много хотели имат партньорство с различни заведения и кафенета. Попитайте за евентуални талони за отстъпка при положение, че сте гост на хотела. Ако нямат такива, можете поне да поискате съвет къде да се отидете за обяд или вечеря. Местните винаги знаят повече за хубавите места в града, отколкото вие може да проследите в интернет.

5. Изпратете картичка

В много хотели на рецепция се предлагат картички, които самият хотел ще изпрати безплатно на вашето семейство или приятели. Друга популярна услуга е изборът на любим номер, независимо дали в страната или в чужбина, на който гостът може да звъни безплатно по време на целия си престой. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин