Предимства и недостатъци на ол инклузив почивките - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Предимства и недостатъци на ол инклузив почивките
Автор: Peika.bg
Предимства и недостатъци на ол инклузив почивките

Ол инклузив почивките са предпочитана опция от мнозина, най-вече заради това, че са на сравнително приемливи цени и предлагат комфорт.

Затова решихме да синтезираме за вас плюсовете и минусите на този тип почивка.

Предимства

Когато сте на ол инклузив почивка не ви се налага да мислите как ще стигнете от летището до хотела, защото е осигурен транспорт. Това ви спестява както разнасянето на багаж, така и евентуални измами с таксиметрови шофьори и неприятни изненади с тарифите – особено, ако отивате в страна за пръв път.

Предимства и недостатъци на ол инклузив почивките


Най-голямото предимство пък е липсата на каквито и да било разходи по отношение на храна и напитки. Някои пакети дори предлагат възможност за хранене през целия ден, което означава, че можете да ядете, когато ви е удобно. Същото важи и за алкохола. При него не очаквайте обаче голямо разнообразие. 

Не на последно място – ол инклузив почивката осигурява възможността, ако искате, да прекарате всичките дни в рамките на хотела, където ви се осигурява всичко необходимо, за да си почивате
Предимства и недостатъци на ол инклузив почивките


Недостатъци

Ол инклузив почивката си заслужава цената, ако прекарвате много време в хотела. Ако обаче сте от хората, които излизат рано сутрин и се прибират късно вечер, може да се окаже, че сте платили повече, отколкото ползвате, затова го имайте предвид. 
Предимства и недостатъци на ол инклузив почивките


Храната и напитките може и да са включени в цената, но това често означава, че менюто ви е доста еднообразно или дори бедно.

Най-голямата клопка в някои ол инклузив пакети пък е, че всъщност не включват всичко. Често оставате неприятно изненадани, че трябва допълнително да заплащате за някои екстрите в хотела. Затова е добре да се запознаете обстойно с това какво е включено в пакета, преди да направите избор за почивката си.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин