Предимства и недостатъци на каучсърфинга - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Предимства и недостатъци на каучсърфинга
Автор: Peika.bg
Предимства и недостатъци на каучсърфинга

Чували ли сте за каучсърфинг – един от най-нашумелите в последно време начини за пътуване в различни страни? 

Това е един забавен начин да се запознаете с нови хора, запалени по пътешествията и удобен вариант да си спестите пари от нощувки

Каучсърфинг е мрежа от хора в различни държави по света, които са готови да приютят в дома си пътешественици за известен период от време. В някои случаи каучсърфингът включва само среща с пътуващи хора, просто заради запознанството. В този случай нощувката е безплатна за гостуващия, но е прието да намери някакъв начин да изкаже благодарност към домакина си.

Често хората се свързват чрез специален сайт. Там едни оставят информация, че предоставят възможност за каучсърфинг, а други, че търсят къде да отседнат. Ето и предимствата и недостатъците на този начин на пътуване:

Предимства:

1. Най-големият плюс на каучсърфинга е, че излиза евтино, в повечето случаи дори безплатно.
2. Домакинът ви може да ви посъветва кои са забележителностите и местата, които си заслужава да посетите. Гледната точка на местния жител често е далеч по-полезна от информацията, която туристът има. 
3. Макар за мнозина каучсърфингът да изглежда опасен, той всъщност не е. Двете страни често си комуникират онлайн. Освен това в сайта за каучсърфинг има възможност гостът да остави оценка на престоя си при човека, при когото е отседнал.
4. Понеже се срещат хора със сходни интереси, е възможно да завържете доста полезни и приятни контакти и дори приятелства.

Предимства и недостатъци на каучсърфинга


Недостатъци:

1. Трябва да сте гъвкави по време на престоя си. Възможно е домакинът да не пожелае да ви остави без надзор в жилището си. В такъв случай, когато той е на работа, вие трябва да си намерите занимание, а това може да ограничи времето за почивка.
2. Понеже сте гост в дома на някого, това често означава, че няма да получите 5-звездно обслужване. Възможно е да спите в тясна стая, да трябва да се съобразите с графика на домакина и да нямате кой знае какво лично пространство.
3. Смята се, че каучсърфингът е по-рисков за жените, които пътуват сами, за сметка на мъжете. Ако искате да опитате каучсърфинг и сте сама жена, бъдете много внимателна при избора на домакин.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин