5 начина да пътуваш безплатно - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 начина да пътуваш безплатно
Автор: Peika.bg
5 начина да пътуваш безплатно

Да, всички искаме да пътуваме до далечни и екзотични дестинации, но често нямаме нужните средства за това.  

Поради тази причина ви подбрахме някои от най-добрите, макар и неочаквани начини да пътешестваш спестовно.

1. Гледайте животни

Сладки кучета и безплатна квартира? Посредством сайта trustedhousesitters.com може да се свържете с хора, които имат нужда от гледачи за животните им. Така ще може да посетите страни като Великобритания, Австралия и много други. Всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате на сайта и да платите месечна такса от 10 долара, за да можете да кандидатствате по обявите. Според информацията на сайта, някои потребители са харесали услугата толкова много, че са напуснали работните си места, за да пътуват по света по този начин.

2. Грижете се за чужд дом

Ако не си чак такъв фен на животните, но искаш да се възползваш от безплатна квартира, наглеждането на дом, чийто обитатели са далеч, е идеален вариант за теб. За целта ще ти се наложи да извършваш някои домакински задачи като поливане на цветята или събиране на пощата. Сайтовете, които ще ти помогнат да си намериш подобна опция за пътуване, са mindmyhouse.com и nomador.com. Те ще ти позволяват да разгледаш каталога им срещу годишна такса от 20 до 90 долара. 

3. Разменете дома си

Сайтове като houseexchange.com превърнаха „размяната на домовете“ из всички точки на света в детска игра. Там можете да намерите над 65 000 варианта в над 150 държави, което превръща престоя ви в приятно и безплатно преживяване. По този начин ще получите възможността да живеете като местните.

4. Помагайте в органична ферма

Луксозните хотели предлагат ястия от органични съставки на супер високи цени, но можете да си намерите безплатно преспиване, заедно с вкусна и здравословна храна, ако сте готови да си поизцапате ръцете в някоя фeрма за отглеждане на органични храни. С помощта на wwoofinternational.org ще можете да се свържете с органични ферми, чиито собственици имат нужда от работна ръка. В замяна на това ще получите безплатен престой. На сайта можете да намерите всякакви дестинации, от Китай през Бразилия, до Австралия и Франция. Просто изберете посока и се подгответе да свършите малко тежка, но полезна работа.

5. Превърнете се в пътуваща бавачка

Да си детегледачка вече не е начинание, което ще ви държи само на едно място. Сайтът adventurenannies.com е създаден с цел да обслужва пътуващи семейства, които си търсят отговорни бавачки. Тяхната задача е да гледат децата по време на ваканцията им. Това означава, че можете да пътувате с дадено семейство до Гърция, Лондон, Малдивите... Естествено, няма да можете да се насладите на всички забележителности, защото ще трябва да се грижите за деца, но пътуването, а в повечето случаи и храната ще са безплатни!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин