5 факта за екипажа на самолета, които не знаете - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 факта за екипажа на самолета, които не знаете
Автор: Peika.bg
5 факта за екипажа на самолета, които не знаете

От гледна точка на пътниците, единствената работа на стюардесите и стюардите е да се усмихват чаровно и да раздават храна и напитки.

Това обаче съвсем не е така, тъй като те са хората, които отговарят за безопасността на пътниците, което изисква комплексни качества. Тъй като има още доста „тайни от кухнята“, които няма как да знаете, освен ако не сте част от екипажа на самолет, сме ви подбрали някои интересни факти.

1. Ако самолетът има повреда, ще ви кажат

Всички знаем за онзи момент, когато се появява турболенция, а с нея и появата на онова гласче в главата, което пита: „А дали пък самолетът няма да падне?“. Бъдете сигурни, че ако нещо подобно се случи, екипажът със сигурност ще съобщи за проблема и какво трябва да се направи. И все пак – пожелаваме ви никога да не го изпитате от първо лице. 

2. Заплащането на стюардите

Да, знаем, че звучи странно, но на стюардите и стюардесите се заплаща на час и то единствено за времето, за което продължава полетът. С други думи – заплатеното им работно време започва едва когато всички пътници са на борда и вратите на самолета са затворени. Разбира се, в наши дни има изключително разнообразие от авиокомпании и някои със сигурност имат различна система за възнаграждение на кабинния екипаж.

3. Възглавниците и одеялата са за многократна употреба

Да, точно така – ако си поискате одеяло или възглавница, определено някой друг ще ги е използвал преди вас. Именно затова ви препоръчваме да си носите ваша собствена възглавница за пътуване и повече дрехи. 

4. Водата не е особено чиста

За направата на чай и кафе повечето авиокомпании използват вода от резервоара на самолета, която определено не е много чиста. Именно затова ви съветваме да се ориентирате към напитките, които биват отваряни пред очите ви.

5. Храната за екипажа е по-вкусна

Сигурно сте предполагали, че храната на екипажа на самолета е по-вкусна от тази, която се сервира на пътниците. Качеството ѝ, разбира се, зависи най-вече от авиокомпанията. Бъдете сигурни обаче, че стюардите, стюардесите и пилотите похапват доста по-здравословна и вкусна храна.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин