5 гръцки острова за евтина почивка - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 гръцки острова за евтина почивка
Автор: Peika.bg
5 гръцки острова за евтина почивка

Кой каза, че хубавата почивка трябва да е скъпа?

Насладете се на гръцкото слънце и море в някои от островите с най-приятелски цени. Освен това те са далеч от постоянния туристически поток. Предлагат спокойствие, красиви гледки, добра храна и девствена природа. И да не сте си направили предварителна резервация, със сигурност ще намерите стая под наем при някой местен.

Изберете някой от тези 5 острова и прекарайте слънчево и незабравимо лято. 

1. Агистри(Agistri) 

В непосредствена близост до Атина той е много достъпна опция за островна почивка. Идеален е за хората, които търсят варианти, щадящи бюджета. Този малък рай е покрит с борови гори, има тюркоазени води и каменисти плажове. 

5 гръцки острова за евтина почивка
Снимка: Irene Vlachou/Flickr


2. Китнос (Kithnos)

Това е прекрасен, малък остров в Цикладите, който съблазнява посетителите с повече от 70 плажа. Задължително трябва да посетите красивия пясъчен плаж Колона (Kolona). Островът е осеят с малки селца, калдъръмени улици, прохладни кафенета и таверни. Това е чудесно място за една истинска лятна почивка.

5 гръцки острова за евтина почивка
Снимка: Rolf Schmitz/Flickr


3. Икария (Ikaria)

Икария е повече от остров. Това е начин на живот. Тук хората живеят по-дълго и страдат от малко болести. Това е едно от местата, на което се срещат най-много столетници. Учените предполагат, че това се дължи на комбинацията от природни ресурси, култура на хранене и начин на живот. Доста голяма част от острова е заета от зелени планини или голи скалисти хълмове. Отделете време просто да се отпуснете на плажа и да се забавлявате. 
5 гръцки острова за евтина почивка
Снимка: Stelios Kiousis/Flickr


4. Нисирос (Nisyros)

Малкият вулканичен остров предлага успокояващи съзнанието гледки. Тук ще откриете защо е добре да се отклонявате от утъпканите маршрути, защото Нисирос ще ви омагьоса с автентичния си чар. Каменни плажове, зелени склонове, уютно пристанище и сладко-солен въздух. 
5 гръцки острова за евтина почивка

5. Хидра (Hydra)

Ако ви е омръзнало от градски шум и трафик, Хидра определено ще ви впечатли, защото тук автомобилите са забранени. Ще можете да се разхождате спокойно пеша и наистина да усетите атмосферата. Островът предлага серия от преходи, които свързват главния град с най-добрите плажове.

5 гръцки острова за евтина почивка
Снимка: Pedro/Flickr

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин