5 креативни идеи за забавления това лято - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 креативни идеи за забавления това лято
Автор: Кристин Станкова
5 креативни идеи за забавления това лято
Снимка: Thinkstock/Guliver

Телевизионните реклами се стараят да ни държат с убеждението, че лято е синоним на тримесечен нон-стоп купон с бира и готини мацки на плажа.

Това звучи задоволително, но ако някога сте преживявали истинско лято, ви е ясно, че има едни особени дни, в които тези неща не важат. Дни, в които сте събрали компанията на тревата в парка и се прозявате на слънце, докато мозъкът ви изтича през ушите. Дори най-креативният човек в групата няма лек за обезоръжаващата скука. Е, с надежда, че няма да имате много нужда от тях, ето няколко забавления, с които може да разнообразите.

Scavenger hunt

Това е нещо много американско и работи много добре, когато имате много хора без планове за следващия вторник. Създадена през 30-те години на миналия век като забавление на щури нюйоркчани, играта е практически лов на странни предмети. Представлява списък с неща, които трябва да откриете преди другия отбор. Според зависи колко ви се занимава, може да са неща, които вие сте поставили на определени места и участниците трябва да приберат, или просто да ги снимат за доказателство. Ако се интересувате, чичо Гугъл предлага много идеи и обяснения как се прави туй чудо. Много е важно да подсигурите награди за победителите, за да бъде битката чудовищна.

Обърнете се към мистиката

По-точно – идете на ясновидка. Независимо дали вярвате в тези неща или не, изживяването е доста вълнуващо. Все още помня как баба ми ме заведе да ми леят куршум като бях дете, нямам идея защо. Трябваше да го хвърля в някакво жалко подобие на плевенска река... много романтично. Постарайте се да намерите възможно най-съмнителната личност да проведе предсказанията с кристалната си топка (или свързването с мъртвите). Създава чувство за автентичност.

Дисни маратон

От време на време лятото се подиграва с нас като подмокря обкръженията ни. И ако сте като мен и предпочитате да се барикадирате вкъщи вместо да ви е мокро, съберете другарчетата си на чай (с ром?) с бисквити и си направете маратон с филмчета на Дисни. Разбира се, не гарантираме, че накрая на упражнението на дивана ви няма да е точно толкова мокро, колкото и навън, каненето на свръхемоционални приятели си е на ваша отговорност. Заредете се със салфетки.

Не-особено-обосновани разходки

С други думи пропътувате неадекватни разстояния за банални неща, които може да си купите от магазинчето на ъгъла... и влачите приятелите си с вас. Например – живеете в Кърджали и ви се пие кафе – скачате в колата и отивате до Албена; или пък отивате до Дупница за сапун и по пътя спирате за едно шкембе в село Блато; или имате нужда от картофи и село Жинзифово е вашето място. Това не са по-малко адекватни извинения за роуд трип от които и да е други.

Пуснете писмо в бутилка

Това всъщност е крайно неекологично... но-о-о с малко ъпдейт може да го направите интересно. Някое не особено гнусно изглеждащо шишенце (или бурканче), поставено на стратегическо място, може би дори с изискана розова панделка, може да свърши работа. Разкажете историята си на някой непознат, изненадващо е колко терапевтично може да бъде... и за двама ви.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин