5 дестинации за истински жени - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 дестинации за истински жени
Автор: Peika.bg

Няма да делим красивите места по света на "женски" и "мъжки", пази боже! Обаче ни се струва, че някои кътчета на тази планета сякаш са създадени със съвършенството на женските извивки и деликатността на женската душа. Това са места, на които всяка истинска жена ще се почувства на място. 

Парижкият квартал Монмартър - без туристи

Най-приветлив е Монмартър, ако си сам. Нагоре въздухът се променя, можеш да усетиш очарованието на Писаро, Модилияни, Пикасо, Ван Гог, Реноар... Тук е пълно с бистра, арт павилиончета и магазинчета за цветя, чрез които ще усетите бохемската атмосфера на миналото.

Езеро като ягодов шейк

Ето и нещо по-екзотично - езерото Ретба в Сенегал има наситенорозов цвят и прилича на гигантски ягодов шейк. Розовият цвят на водата се дължи на специална бактерия. Истинско вдъхновение!

Лавандуловите полета на Прованс

Ако наистина жените са нежни като цветя, то тяхното място е при останалите цветя. А какво по-прекрасно място да се насладите на цветове и аромати от безкрайните лавандулови полета на Прованс. Ароматното цвете от столетия се използва за ароматизиране на дрехите и на водата за вана, а местните хора приготвят невероятно сладко от него.

Полета с лалета

Още цветя - полетата с лалета, които преливат във всички цветове на дъгата по време на ежегодния фестивал на лалето в Маунт Върнън, САЩ. Тук се намира и имението на един от най-уважаваните мъже, живели някога в САЩ - първия президент Джордж Вашингтон.

Като кралица - само си избери замък

Португалското градче Синтра е мястото, където всяка жена може да се почувства като кралица. Замъците , вилите и резиденциите по хълмовете са кой от кой по-приказни, а в сладкарниците и кафенетата ви очакват ароматни португалски сладкиши.

 

Тази статия ви хареса? Харесайте и страницата на Peika.bg във фейсбук! 

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин