5 лесни начина да пътувате без стрес - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 лесни начина да пътувате без стрес
Автор: Кристин Станкова
5 лесни начина да пътувате без стрес
Снимка: Thinkstock/Guliver

Пътуването е натоварващо упражнение и особено ако ви се случва за пръв път, има вероятност да си похабите здравето и да си подарите някой друг бял косъм от стрес. Твърде много време и енергия се хабят в блъскане на глави, докато се достигне мъдростта. Но понеже тук сме благородни, ще ви спестим страданието с няколко прости съвета как да не си правите живота черен, докато сте на път.

Направете си списък

За младите, неопетнени души е много лесно просто да отворят куфара и да нахвърлят някакви неща вътре с надеждата, че са подходящи за пътуването. За жалост, когато склерозата ви налегне, събирането на багаж отнема седмица и е съпроводено със сърдечни спазми посред нощ, когато се сетите за нещо, което трябва да напъхате във вече пръскащите се чанти. Решението е да си правите списък. Хубавото е, че списъците могат да се използват многократно, а на всичкото отгоре правят стягането на багаж много по-спокойно – ако нещо не е в списъка, не ви трябва, не е важно или можете да си го купите, където и да отивате.

Компактен багаж

Едно от най-досадните и изнервящи неща е да разнасяте със себе си 5 малки чанти, 2 несаръзмерни куфара, докато шалът ви души и шапката ви пада. Това важи за всякакъв вид транспорт, най-вече за самолет, и всеки, който някога е минавал през проверки на летище, ще ви каже – бъдете компактни. Минимални аксесоари дразнители, максимум две парчета ръчен багаж (защото дамите държат да имат чанта, иначе едно парче е напълно достатъчно) и един голям куфар. Животът ви ще е далеч по-лесен, когато не трябва да броите простотиите в ръцете си и можете да ходите свободно.

Фантастичната четворка

Пари, ключове, телефон, документи. Неизвестното местонахождение на който и да е от тези елементи е рецепта за инфаркт. Решението – дръжте ги на лесно достъпни за вас, но сигурни места – яке с джобове с цип е идеално. За абсолютните параноици – паспортът в един куфар, личната карта в портмонето при банкнотите в джоба, а банковите карти и шофьорската книжка в чантата.

Очаквайте неочакваното

Или както милият ни градски транспорт усърдно ни е научил – нищо никога не върви по разписание. Вместо да треперите, че няма да си хванете втория полет, влака или каквото друго интергалактическо превозно средство искате да хванете, направете си програмата, така че да има пространство за грешки. Всичко може да се случи, докато пътувате, и през по-голямата част от времето не сте виновни вие и няма какво да направите по въпроса. Вместо да изпадате в неврози, предвидете едно прозорче от време за справяне с кризисни ситуации.

Храна

Това важи особено ако пътувате с деца. Няма значение къде отивате и с какво пътувате, ако имате какво да дъвчете, животът е по-лесен. Ако сте с деца, особено малки, липсата на залъгалки може да превърне пътя в кошмар не само за вас, но и за всички замесени. Вземете им нещо, което обичат, вафли, чипсове, кръвта на девици или каквото прецените и потушавайте изблиците на истерия преди да са довели пилота на самолета ви до самоубийство.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин