5 причини Тблиси да е следващата ви дестинация - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 причини Тблиси да е следващата ви дестинация
Автор: Peika.bg
5 причини Тблиси да е следващата ви дестинация

Грузия не е от нашумелите дестинации, но определено има какво да предложи – планини, ски, плажове, вкусна храна и червено вино...

Бившата съветска република се превръща във все по-любима дестинация на туристите. Ако някога сте се чудили дали да посетите Грузия, след като прочетете редовете по-долу, със сигурност ще се убедите, че искате да сте там.

1. Кухнята

Грузия е родината на пилето табака и е световноизвестна заради вкусните си традиционни гозби. Сред най-известните типични грузински ястия са Сациви, супа харчо, пиле чахохбили, хинкали и гозинаки. Популярен деликатес в страната е и гроздовата чурчхела, която съдържа сок от грозде, орехови ядки и брашно.

5 причини Тблиси да е следващата ви дестинация


2. Серните бани

Освен да се наслаждавате на дълги разходки в столицата на Грузия Тблиси, можете да разпуснете в някоя от обществените серни бани. Водата идва от подземни източници и е обилна на сяра, която я прави изключително полезна за хора с дерматологични заболявания.

3. Планината

От Стария град на Тбилиси може да се изкачите към планината с лифт до гората Мтацминда. Гледката, която ще се разкрие пред вас, ще ви плени. Понеже със сигурност няма да бързате да слезете отново в града, може да се поразходите или да изпиете някоя топла напитка в кафенетата над Тблиси.
5 причини Тблиси да е следващата ви дестинация


4. Морето

Тблиско море е перфектното място за пикник, разходка или плажуване. Около това изкуственото водохранилище, край грузинската столица, има и ресторанти и детски кътове, където можете спокойно да прекарате свободното си време.

5. Мост „Мира“

„Мира“ е голям стъклен, пешеходен мост, построен през 2010 г. в Тбилиси. От него се разкриват две прекрасни гледки – към стария град и към районa със съвременна архитектура, така че мястото определено не е за изпускане.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин