5 причини да посетиш Тайланд (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 причини да посетиш Тайланд (част 1)
Автор: Peika.bg
5 причини да посетиш Тайланд (част 1)

Тайланд е една от най-желаните и екзотични дестинации.

Там безспорно има множество плажове и живописни острови, на които да се насладите истински. Богатата местна култура и множеството забележителности също със сигурност ще ви завладея. Подбрахме за вас още няколко причини, поради които да посетите това приятно местенце.

Ето ги и тях:

1. Евтино е

Цените в Тайланд са съвсем прилични – за стая варират между 10 и 25 долара. Малко по-скъпи са хотелите на самия плаж. Услугите, храната, общественият транспорт и вътрешните полети също са достъпни за  средностатистическия турист. По-скъп е само самолетният билет до там, въпреки че напоследък авиокомпаниите редовно правят намаления в тази посока.

2. Вкусна а храна

Със сигурност в Тайланд няма да останете гладни. Там има множество ресторанти, заведения за бързо хранене, лодки във водата, улични сергии, които предлагат изобилие от ястия с неустоим аромат и екзотични подправки, буквално на всеки ъгъл. Препоръчваме ви да опитате супите, оризовите и пикантни специалитети, рибата, традиционните десерти и непознатите плодови сокове.

3. (Винаги) хубаво време

В Тайланд климатът е типично тропически – много слънце и много влага. Има 3 сезона: хладен (от ноември до февруари), горещ (от март до май) и дъждовен (от юни до октомври), но когато и да отидете ще се радвате на слънце и плаж, особено в централната и южната част на страната.

4. Приказни плажове и острови

Крайбрежието с фин бял пясък, кокосовите палми, едни най-добрите плажове и най-екзотични острови в света се намират в Тайланд. Водата е топла и кристално чиста, с тюркоазени нюанси и изобилстваща от морски живот. Има, както по-уединени места, така и изпълнение с живот. Едни от най-известните туристически дестинации са Ко Фи Фи, Пукет, Кох Тао, Кох Липе.

5. Перфектни места за дайвинг

Със своята 2000-километрова брегова ивица, плитки и дълбоки води, обитавана от всевъзможни морски същества, подводни паркове и неизследвани острови, Тайланд е една от най-известните дайвинг дестинации. Дори и да сте съвсем начинаещи, имайте предвид, че там се предлагат уроци на много достъпни цени, както и всевъзможни морски приключения.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин