5 причини да посетите Индия - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 причини да посетите Индия
Автор: Peika.bg
5 причини да посетите Индия

Една от най-старите държави в света се слави с многото си невероятни особености. Със своята огромна територия Индия може да се похвали с различни климатични условия и впечатляващо многообразие на флората и фауната. Затова днес подбрахме за вас пет причини, които ще ви убедят, че държавата в този тайнствен азиатски регион е задължителна дестинация.

Вижте кои са те:

1. Многообразието

Индия е страна с невероятно многообразие във всеки смисъл на думата – всеки ъгъл е готов да ви предложи нещо уникално. Особено ярки и впечатляващи са цветовете на тъканите, от които се правят роклите и саритата. В Индия има много тъкачески работилници, всяка от които им собствена технология и майсторство, с характерни за нея цветове и шарки.

2. Регионалната кухня

Изумително е количеството на разнообразни национални блюда в Индия. Например северната индийска кухня ястията се поднасят в специални съдове с гъст сос и специфичен хляб. На Изток непременно ще ви нагостят с риба, чапати и ориз. На юг непременно опитайте особените ястия като досу, индийски елен и идли.

3. Религиозните фестивали

Религиозното многообразие в Индия предполага огромно количество фестивали в различните части на страната. Всеки месец се чества някакъв празник, по време на който може да се възхитите на уникалността и зрелищността на тържествата.

4. История и архитектура

Архитектурата на Индия е известна по света – тук се срещат индосарацински, индоевропейски и монголски архитектурни стилове, както и различни модели на уникални архитектурни дизайни. Всеки паметник на архитектурата е приказен шедьовър, а много от тях са включени в списъка на световното културно наследство, включително и Тадж Махал, който е едно от 7-те чудеса на света.

5. Духовността

От древни времена Индия е известна като един от „центровете на духовността”. Едни от най-значимите и разпространени религии по света са възникнали именно в тази страна. А йога е практика, която е нормално ежедневие за много от обикновените индийци, както и на множество хора из целия свят. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин