5 неустоими идеи за пътешествие с влак - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неустоими идеи за пътешествие с влак
Автор: Peika.bg
5 неустоими идеи за пътешествие с влак

Един от най-романтичните начини да пътувате и обиколите дадена държава си остава пътуването с влак. 

Ето и пет от тях, които са едни от най-забележителните:

1. Ориент експрес 

Това може би е най-емблематичното пътуване на всички времена. Рядко се среща човек, който да не е чувал за влака, тръгващ от Париж и стигащ чак до Истанбул. Вдъхновил редица филми и десетки романи, пътуването с този влак е крачка назад във времето сред най-доброто, което железниците са можели да предложат през 20-те години на ХХ в. За пръв път влакът тръгва през октомври 1883 г. Влаковата композиция на Ориент Експрес винаги е била пропита с усещане за разкош и елегантност. Приказното пътешествие с легендарния влак ще ви отведе през снеговитите Алпи, Будапеща, Букурещ и ще завърши в Истанбул. В днешно време курсът на Ориент Експрес се изпълнява само веднъж годишно. Ако решите да предприемете това луксозно пътуване, препоръчваме ви да направите резервация още от предходната година, тъй като местата са ограничени.

2. Транссибирската железница 

Това е най-дългата жп линия в света. Точно 9298 км изминава влака за да свърже Москва с Владивосток и Японско море. След Иркутск, линията се разделя на три – Транссибирската, Трансмонголската и Трансманджурската. Едно неветоятно приключение, което ще ви разкрие колко необятната е Русия, ще ви покаже красотите на езерото Байкал и ще ви срещне с различни традиции и култури. 

3. Ледниковият експрес 

Още едно прочуто пътуване, което стартира от Цермат и приключва в Давос или Сейнт Мориц в Швейцария. Пътуването с „ледения влак” ще ви отнеме само ден, но ще ви покаже едни от най-впечатляващите пейзажи в Южна Швейцария. Ще минете през над 200 тунела и над няколко стряскащо високи пропасти, ще се любувате на заснежените върхове на Алпите, докато отпивате изискано вино на борда.

4. Синият влак 

Както можете да предположите, този влак е син. Наричат го още „прозорец към душата на Южна Африка”. Маршрутът му не е никак кратък. Над 1600 км и около 27 часа на борда са необходими да извърви живописния южноафрикански път от Кейптаун до столицата Претория. Всъщност този влак си е един истински 5-звезден хотел на колела и пътниците на са лишени от нито едно удобство. 

5. Андийн експлорър експрес

Пътуването през планините на Перу, с влака Андийн експлорър експрес е наистина незабравимо. От град Куско до езерото Титикака, влакът разполага с панорамни прозорци и площадка за наблюдение на открито, която осигурява идеална гледна точка на гостите. Влаковата композиция е с облицовката от дърво с бронзови детайли и елегантна геометрия на тавана, а трапезарията напомня на Пулман влаковете от 1920 г.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин