5 причини да посетите Рио де Жанейро - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 причини да посетите Рио де Жанейро
Автор: Александра Любова
5 причини да посетите Рио де Жанейро

Благословен от природата и пропит с непоклатимия дух на самба, Рио де Жанейро е опияняващо красив и вълнуващ. 

Причините да посетите Рио де Жанейро могат да бъдат хиляди, но нека разгледаме някои от най-важните и най-примамливите. Ето защо сега трябва да стигнете до там.

1. Известните плажове

5 причини да посетите Рио де Жанейро

Плажове, които станаха заглавия и вдъхновиха много песни и музикални клипове. Обляни от слънчеви лъчи, изисканите плажове на Рио са известни по целия свят. Прая де Копакабана, може би най-известният, се простира от хълма Моро ду Леме в североизточната част до Арпоадорските скали на югозапад, стъпвайки на пясъка там се чувстваш все едно всичко е възможно и разбираш колко щастие и красота крие едно място. Ипанема се намира в един от най-богатите квартали на града, предлага изискано изживяване с шикозните си бутици и бляскави ресторанти.

Praia Vermelha, в основата на планината Sugarloaf, предлага по-простичък и не толкова шикозен плаж. Подкрепен от емблематичната планина, изпъстрен с колониална архитектура и зрели дървета, този участък от пясъка е напомняне за минали времена, където момчета ловят риба от скалите и семейства се събират за пикник на сянка.

2. Изключителните паркове

5 причини да посетите Рио де Жанейро

Дом на над 7 милиона души, Рио е голям, динамичен метрополис. Уникалната обстановка сред планините и край морето крие много непокътнати зелени пространства, за да проучите и да се насладите на природата.

Националният парк Forest Tijuca, точно в задната част на града, е дом на най-голямата градска тропическа гора в света с туризъм, водопади, наблюдаване на птици и гледка към емблематичните забележителности на Рио. Тук ще намерите драматичната Серра де Кариока (планина Кариока), страховитият монолит на Педра де Гавеа и статуята на Кристо Реденор (Христос Изкупителят), надвиснал над града от върха на Корковадо. Със своите водопади и природни извори, тази 15 квадратни мили гора е малко парче от бразилския рай.

За малко по-култивирано изживяване си заслужава да посетите и известния град Джардим Ботанико. Сгушен зад плажа Lagoa Rodrigo de Freitas и Ipanema, той е основан от принц Регент Жоао през 1808 г. като временно хранилище на вносни растения. Растенията са групирани в отделни области, свързани помежду си с пътеки и взаимосвързани с потоци и водопади.

3. Музеите от световна класа

5 причини да посетите Рио де Жанейро

Рио вероятно е известен по целия свят с по-хедонистичните си занимания, но също така е и един от най-вълнуващите и иновативни културни центрове в Бразилия. Националният музей на изящните изкуства тук съхранява най-пълната колекция от бразилско изкуство в страната, с близо 20 000 произведения на изящно, декоративно и популярно изкуство от 17-ти до 20-ти век. Музеят за съвременно изкуство в Нитерой сам по себе си е произведение на изкуството. Проектиран от легендарния архитект Оскар Нимайер, той изглежда като космически кораб.

4. Спиращият дъха карнавал

5 причини да посетите Рио де Жанейро

В продължение на две седмици всяка година през февруари, Карнавал превръща Рио в парти столицата на света. Градът избухва в бунт на цвят, музика и танци, като почти всеки човек в Рио се иска да бъде част от събитието.

Най-хубавото място за гледане е в Sambadrome, където училищата по самба танцуват в ефектни костюми, водени от барабанисти и групи. Билетите варират от $ 45 до $ 1 655, в зависимост от местата ви.

5. Кварталите

5 причини да посетите Рио де Жанейро

Някога градският квартал с червени светлини - Лапа, сега е пълен с барове по самба, дива музика и танци се разливат на улицата през повечето уикенди.

Голяма част от отличителната архитектура на областта е възстановена до предишната си слава, включително Аркос де Лапа (акведукт Кариока) и Ескадария Селарон, известното многоцветно стълбище на квартала. Лапа вече е идеалното място да опитате местната кухня и да съборите кайпириня или две.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин