5 съвета за направата на перфектни снимки (част 1) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 съвета за направата на перфектни снимки (част 1)
Автор: Peika.bg
5 съвета за направата на перфектни снимки (част 1)

В наши дни почти всички хора обичат да снимат.

Затова решихме да ви дадем 5 съвета за това как да правите по-добри снимки:

1. Снимане по изгрев и залез

Фотографията в бъквален превод означава „рисуване със светлина“. А няма по-хубава светлина от тази, когато слънцето изгрява или залязва. Това ще ви осигури много плътни и красиви цветове и сенки. Затова имайте предвид, че ако станете по изгре, когато сте в някоя по-популярна и натоварена туристическа дестинация, ще можете да се възползвате както от добрата светлина, така и от празните улици. 

2. Снимки от високо

Едни от най-ефектните и красиви туристически снимки стават от високи места, където има голям ъгъл на видимост. Така ще можете да хванете най-много от всички онези забележителности, които са ви впечатлили. Затова независимо дали сте в голям градски център или в някой природен парк, винаги ако имате възможност – качете се на високо място, от което ще можете да хванете възможно най-много от пейзажа.

3. Хора в пейзажите

Много любители правят грешката всячески да избягват хора в кадър. Всъщност, често именно персонажите правят снимката добра. Те не само вдъхват живот, но но и показват мащаб. Ако снимате нещо грандиозно, то на снимка без хора няма да си личи големината му – имайте го предвид.

4. Черно-бели кадри

Често снимки, които изглеждат много лошо цветно, са прекрасни черно-бели кадри. Това е валидно най-вече за портрети и стрийт фотография. Тази техника не бива да се използва случайно, а когато цветовете са излишни и натоварват снимката. Така акцентът пада върху линиите, композицията и образа.

5. Замъглен фона

Има снимки, при които един обект на преден план, а на заден се виждат замъглени очертания. Така фонът изглежда по-интересен и мистериозен, най-вече ако е популярен. В същото време обектът, който снимате става акцент. Този ефект се постига много лесно – просто трябва да намалите блендата ръчно и да фокусирате на предния обект, защото колкото по-затворена е блендата, толкова по-замъглен ще е фонът.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин