5 странности на Тунис, които изненадват туристите (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 странности на Тунис, които изненадват туристите (част 2)
Автор: Peika.bg
5 странности на Тунис, които изненадват туристите (част 2)
Снимка: wikipedia.org

Едноименната столица на Тунис е град, който съчетава традиционен начин на живот и френския шик. В големите центрове младите хора не се различават много от жителите на европейските страни, въпреки че има някои особености, които понякога объркват туристите.

Ето кои са те:


1. В традиционните семейства майките все още избират булки за синовете си

Браковете в традиционните семейства се сключват или по споразумение между родителите, или по избор на майката на младоженеца. В същото време се предпочитат братовчеди и сестри. Може да ви звлучи странно, но има жени, които търсят булки за синовете си в обществени бани, където могат да разгледат буквално всичко. Връзката със семейството след сключването на брака не се разпада. Грубо казано, ако сте женени за един човек, то сте женени и за цялото му семейство. Това означава ежедневни посещения с подаръци и продължителни телефонни разговори. Освен това роднините могат да идват на гости и да остават с дни, а не просто за час-два. Също така всеки роднина винаги знае точно къде се намира и какво прави другия. Е, ако една жена проведе разговор с познат в кафене, почти сигурно ще я очаква голям скандал у дома.

2. В Тунис няма Макдоналдс

В Тунис имат своя собствена верига за бързо хранене – “Baguette & Baguette”. Менюто включва познатите бургери, пържени картофи, кола и така нататък.

3. Прекалено слабите жени не се считат за красиви 

Тунис не е бил засегнат от общата мания за слаби тела. Местните жени смятат, че идеалното тегло отговаря на медицинските стандарти. Но е любопитно, че колкото по-висок е социалният статус на жената, толкова повече тънките силуети и се струват привлекателни. А пълнотата тук се свързва със солидно състояние, голям брой деца, приветливост и, колкото и да е странно, популярност.

4. Местните мъже обръщат повече внимание на чужденките

Жените, които идват в Тунис на почивка, трябва да бъдат внимателни. Много хора искат да се оженят за чужденка и да напуснат страната, така че лесно можете да станете жертва на местен женкар. Ако външно изглеждате като чужденка, всеки местен мъж може да се приближи до вас и да се опита да ви целуне, а ако откажете, опитващия ще бъде искрено изненадан. При пристигането си можете да видите по улиците огромен брой влюбени двойки – тунизийски мъже с европейски жени. Една типична ситуация е много дами се срещат с местни господа в интернет и идват да ги посетят. Често жените биват заблудени и използвани само за подаръци или покана за Европа. Затова трябва внимателно да опознаете местните жители, като постоянно имате едно на ум, че мотивите на мъжа може да са далеч от романтичния идеал.

5. В много къщите няма неща, без които ние не можем да живеем

 

Повечето хора нямат перални машини, прахосмукачки или климатици (или ако има, те се ползват много рядко). Факт е, че устройство, което е работило половин ден, ще навърти такава сметка за ток, че вече няма да искате да го включвате. Разбира се, повечето хора нямат и отопление. А стените на къщите са тънки и не са изолирани по никакъв начин. Посетителите са принудени да купуват печки, които консумират същото количество електроенергия като климатиците, или да седят у дома с якета и одеяла.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин