5 суеверия свързани с пътуване от цял свят (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 суеверия свързани с пътуване от цял свят (част 2)
Автор: Peika.bg
5 суеверия свързани с пътуване от цял свят (част 2)
Снимка: flickr/James Petts

Всяка нация има своите особеност що се отнася до суеверия и традиции при пътуване. 

В следващите редове ще прочетете за някои от най-необичайните от тях. Вижте кои са те:

1. Италия

Според много старо италианско суеверие е да се върже червен конец на ключа от входната врата, когато се заминава някъде. Смята се, че така домът ще бъде защитен от крадци. В южните части на Италия пък имат пък е прието да се даде пликче със сол на заминаващите, за да бъдат защитени от опасности.

2. САЩ

Според американските суеверия ще имате щастливо и безпроблемно пътуване, ако излезете от дома си с десния крак. А ако пътувате с кораб, то трябва да разбиете корпуса му бутилка шампанско, за да ви върви по време на път. Също така много авиокомпании в САЩ нямат 13 или 17 ред седалки, което число се смята, че носи нещастие във въздуха. 

3. Мексико

Мексиканско суевери гласи, че трбява да се пазите да не разсипете сол или да счупите огледало преди пътуване, защото това може да ви донесе нещастие. Според мекиканците, за да направите пътуването възможно най-приятно, трябва да носите със сее си четирилистна детелина, подкова или друг талисман.

4. Колумбия

В Колумибия има поверие, според което на нова година трябва да излезете на кратка разходка с празенен куфар. Вярва се, че по този начин съдата ще ви осигури множество пътешествия през настъпващата година. 

5. Сенегал

Според сенегалско поверие, не трябва да разкривате предварително плановете си, свързани с пътуване, тъй като се смята, че по този начин може пътешествието да бъде осуетено или да ви се случи злополука. Затова според сенегалци то трябва да се пази в тайна, като само участниците в него знаят какво предстои.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин