5-те най-добри места за посещение в Европа през април - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5-те най-добри места за посещение в Европа през април
Автор: Peika.bg
5-те най-добри места за посещение в Европа през април
Снимка: pexels

Април е прекрасно време да разгледате някои от най-добрите дестинации в Европа. Пролетта започва с природата, която се събужда за живот, времето става все по-хубаво, но все още има малко туристи.

Ако се чудите къде да отидете в Европа през април, ние сме съставили списък с най-добрите европейски дестинации, които да посетите през април. От градски почивки до ваканции на морето, ще намерите всичко в нашите предложения за най-добрите места за посещение в Европа през април. Прочетете и планирайте своето перфектно европейско пътуване.

Виена, Австрия

5-те най-добри места за посещение в Европа през април
Снимка: pexels

Столицата на Австрия е популярно място за посещение през цялата година, но април е отличен месец за пътуване до Виена. Времето вече е добро, с много слънчеви дни и средна дневна температура около 15°C, което е идеално за разглеждане на града и всичките му атракции.

Април също е идеално време да посетите Виена, за да избегнете тълпите. Има и други посетители, но градът не е пренаселен и можете да получите по-добри сделки за настаняване или атракции. А те са толкова много във Виена!

Какво да правим във Виена през април?

Можете да се насладите на грандиозна архитектура в централната част на града, да видите красивия дворец – Шьонбрун – където е живяла известната императрица Сиси или да се разходите по елегантната Рингщрасе. Ако времето не е на ваша страна, има много дейности на закрито, включително отлични музеи или световноизвестната опера, където можете да посетите невероятно шоу. Не забравяйте да се отбиете в някое от местните кафенета и да опитате известната торта Sacher Torte, създадена във Виена.

Когато планирате пътуването си до столицата на Австрия, не забравяйте да добавите няколко допълнителни дни за еднодневни обиколки. Можете също така да продължите пътуването си до други впечатляващи европейски градове - Будапеща , Мюнхен или Прага - всички те не са далеч от Виена.

Будапеща, Унгария

5-те най-добри места за посещение в Европа през април
Снимка: pexels

Будапеща е друга велика централноевропейска столица, която е идеална за посещение през април. Времето е подобно на това във Виена, с меки температури и много слънчеви дни, а пролетта бавно разцъфва, което прави града толкова приятно място за откриване.

Все още няма много туристи наоколо, така че можете да се насладите на всички фантастични атракции на Будапеща без тълпи. Будапеща е подобна на Виена по някакъв начин със своята грандиозна архитектура от края на 19-ти и началото на 20-ти век. Не забравяйте да се разхождате с отворени очи, тъй като всички детайли, които можете да намерите наоколо, са истинско удоволствие.

Какво да правим в Будапеща през април?

Будапеща е град с голяма култура, с множество отлични музеи, които можете да посетите - април е особено подходящ за това. По време на Седмицата на изкуството (обикновено третата седмица на април) можете да се насладите на впечатляващи колекции срещу по-ниски входни такси. Ако това не ви е достатъчно, април е и времето на Пролетния фестивал в Будапеща, с множество събития, изложби и дейности, към които можете да се присъедините.

След като приключите с всички разглеждания на забележителности, можете да се отпуснете в една от красивите бани, с които Будапеща е известна - някои от най-популярните са Gellert Spa или Széchenyi Spa, които са полезни не само за тялото, но и за душата със своята зашеметяваща архитектура. Вечер можете да вземете круиз по река Дунав, за да се насладите на красивата градска панорама с всички светлини наоколо.

Въпреки че самата столица на Унгария е прекрасно място, можете да използвате пътуването си до там, за да посетите други невероятни близки столици - Виена , Братислава или Прага.

Атина, Гърция

5-те най-добри места за посещение в Европа през април
Снимка: pexels

Столицата на Гърция е един от най-добрите европейски градове за посещение през април. Целият град е прегърнал пролетта и можете да видите очарователни цветя, особено маргаритки, навсякъде, придавайки свеж вид и усещане на древните останки.

Времето също е идеално за разглеждане на забележителности - температурите обикновено са около 20°C и почти не можете да усетите облаци или дъжд. Тъй като много от атракциите на Атина са на открито, това е идеалното време да разгледате всички кътчета на този очарователен град.

Абсолютният акцент на гръцката столица е древният Акропол, разположен високо над града. През лятото е непоносимо да посетите мястото поради жегата и тълпите, но разглеждането на това прекрасно място през април е абсолютно удоволствие. Същото важи и за всички останали места за посещение в Атина.

Приятното време може да бъде отличен мотиватор да видите някои близки места и да отидете на еднодневни екскурзии от Атина до места като Делфи или остров Хидра. Ако времето не ви съдейства, винаги можете да прекарате ден или два в посещение на музеи, като Националния археологически музей, който има някои невероятни древни артефакти.

Дубровник, Хърватия

5-те най-добри места за посещение в Европа през април
Снимка: pexels

Докато времето през април в Хърватия не е достатъчно топло, за да се насладите на Адриатическо море, това е идеалното време за разглеждане на забележителности. И няма по-добро място в Хърватия за разглеждане от Дубровник.

Това бижу на града е много популярно сред туристите, особено след излъчването на емблематичното телевизионно шоу "Игра на тронове". Можете да очаквате хора тук през цялата година, но през април тълпите са поносими и можете лесно да се насладите на Дубровник и всичките му атракции.

Старият град, заобиколен от средновековни стени, създава усещането, че времето там е спряло. Можете да се разхождате из криволичещите, тесни улички и да усетите това очарователно място. Не пропускайте и стените - можете да извървите цялата верига от 2 километра, което е силно препоръчително, за да видите панорамата на Стария град и отвъд него от всеки ъгъл. Ако сте фен на "Игри на тронове", със сигурност ще разпознаете много места от телевизионното шоу, тъй като там са заснети много от сцените.

След като се уморите от тълпите в Стария град, можете да избягате на някое от тихите места по крайбрежието близо до Дубровник и да се насладите на релаксиращата морска атмосфера. Можете също така да отидете на еднодневни екскурзии до някои красиви места, включително съседните страни Черна гора и Босна и Херцеговина.

Малта

5-те най-добри места за посещение в Европа през април
Снимка: pexels

Малта е добър избор, ако търсите топли места за посещение в Европа през април. Тази островна страна, разположена в Средиземно море, предлага перфектна комбинация от културни и релаксиращи ваканции и може да задоволи и най-взискателните пътници.

Времето през април вече е приятно, а морето е достатъчно топло за плуване. Можете също да опитате гмуркане там, популярна дейност в Малта, която ви позволява да видите грандиозни подводни места като Blue Grotto.

Малта също е пълна с исторически места и паметници. С дългата история и местоположението на кръстопът можете да очаквате различни влияния в архитектурата, кухнята или културата.

Валета, столицата на Малта, е идеалното място за започване на разглеждане на забележителности. Не пропускайте нейната забележителност – катедралата „Свети Йоан“ с нейния зашеметяващ интериор и живописен център, идеален за разходка. Във Валета можете да видите и характерните и живописни балкони, с които е известна Малта.

Когато посещавате Малта, не забравяйте да вземете ферибота и до втория й остров - Гозо - който също предлага много за разглеждане и правене, но е по-спокоен от основния остров.

Ако случайно посетите Малта по време на Великден, можете да станете свидетели на грандиозни тържества, като шествия на Разпети петък, когато улиците се превръщат в театри на открито, с ритуали, почитащи живота и смъртта на Исус.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин