5-те най-красиви плажа на остров Евия - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5-те най-красиви плажа на остров Евия
Автор: Peika.bg
5-те най-красиви плажа на остров Евия
Снимка: Unsplash

Евия е известна със своите зашеметяващи плажове и девствени природни обекти. Вторият по големина остров в Гърция, Евия, се намира на малко разстояние с кола от Атина, което го прави идеалното място за бързо бягство.

Гръцкото лято все още е тук, носейки със себе си всичко, с което страната е известна, включително прясна риба, целодневно плуване в дълбоки сини води и коктейли през цялата нощ.

Евия предлага много по-евтини възможности за ваканция за тези, които искат да избягат от жегата с ограничен бюджет, и е пълна със зашеметяващи плажове. Нейната столица, Халкида, има повече от осем плажа около нея.

Какво по-добро или по-„лятно“ от град, в който местните се разхождат по бански, носейки плажните си кърпи, докато отиват към най-близкия плаж?

С толкова много плажове, от които да избирате, може да се объркате. Ето кои са 5-те най-красиви плажа на остров Евия:

Плажът Chiliadou е известен с кристално чистите си води

Chiliadou е прекрасен плаж със скали и пясък, който се намира на почти час и петнадесет минути път от Халкида.

Разположен в центъра на Евия, плажът е любим както за местните, така и за туристите през летните уикенди. Въпреки това много рядко е пренаселено. Често само няколко души са на красивия плаж.

Известен със своите чисти, тюркоазени води и тайни пещери, плажът Chiliadou често се сравнява с тропически плаж в Карибите.

Плажът също е заобиколен от буйни, зелени гори с дървета, които се простират до пясъка, както и уникални, драматични скални образувания.

Любителите на къмпинги често посещават мястото, така че можете да намерите много палатки и кемпери под дебелите дървета.

Ако плуването ви кара да се чувствате гладни, ще намерите безброй таверни, предлагащи прясна риба и традиционни гръцки ястия, съвсем близо до плажа.

Agia Anna, красив плаж в северната част на Евия

Друг необикновен плаж е този на Агия Анна. Намира се в северната част на Евия, на по-малко от два часа път с кола от Халкида.

Плажът Agia Anna се отличава с дълги участъци от златисти пясъчни плажове, а тъмносините му води привличат безброй туристи през лятото. Около плажа има и много магазини за сувенири и таверни.

Освен това има къмпинг, разположен близо до плажа в средата на борова гора, който е много популярен сред младите хора, тъй като прави почивката много по-достъпна.

Голямо предимство е, че всички паркират колите си далеч от плажа.

Плаж Rovies: идеален за плувци

Rovies е идеалният избор за всеки, който се интересува от плуване в прохладни, чисти, освежаващи води.

Тихият, спокоен плаж е почти на около час и четиридесет минути път от Халкида по пътя за Едипсос.

При пристигането си в село Rovies може да не намерите плажа веднага, така че можете да помолите дружелюбните местни жители да ви покажат пътя до красивия плаж.

Rovies не е толкова известен като другите плажове в Евия, което го прави чудесно място за тези, които искат да избягат от всичко. Въпреки че е по-малко известен от други места на острова, Ровиес не е напълно изолиран.

Посетителите все още могат да намерят таверни и кафенета наблизо.

Agiocampos е един от най-добрите плажове на Евия

Agiocampos е малко по-далеч от повечето други плажове, споменати по-горе, но по-дългото пътуване си заслужава, тъй като плажът е скрито съкровище.

Плажът Agiocampos има вода, която е толкова чиста и синя, че плувците могат лесно да видят голямото разнообразие от риби, които наричат плажа свой дом, плуващ под вълните.

Туристите и местните жители са любители на зашеметяващия плаж и той е смятан за един от най-добрите на Евия.

Що се отнася до нощния живот, селото около плажа е пълно с барове и ресторанти.

Можете или да шофирате до плажа, което отнема около два часа от Халкида, или да отидете там с ферибот от пристанищата на Глифа и Аркица.

Плаж Муртери

Мнозина смятат плажа Муртери за най-добрия на целия остров. Намира се на десет километра от град Кими, пристанищният град на Евия.

Морето на плажа Муртери е наситено синьо, а температурата на водата е още по-добра - нито прекалено топла, нито твърде студена. Плажът е дълъг близо пет километра и е смесица от камъни и пясък.

Въпреки че плажът е популярен, той е толкова дълъг, че рядко се усеща претъпкан. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин