5 топ зимни курорта, които да посетите в Европа - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 топ зимни курорта, които да посетите в Европа
Автор: Peika.bg
5 топ зимни курорта, които да посетите в Европа

Искате ли да прекарате зимната си ваканция в едни от най-добрите ски курорти в Европа?

Какво ще кажете за километри перфектни писти, зашеметяващи гледки, висококачествено обслужване и доза адреналинови спускания? Всичко това ще откриете в петте зимни курорта, които ви представяме.

Изберете своето място за снежна ваканция в Европа!

Кицбюел, Австрия

Разположен в Австрийските Алпи, недалеч от Инсбрук и Залцбург, курортът Кицбюел ще ви плени с красота и зимна романтика. Тук ви очакват 170 км ски писти. Снегът и добрите условия за спускания са гарантирани от декември до април, както високо в планината, така и в долината. В австрийския курорт се провеждат едни от най-екстремните състезания по ски спускане и слалом – Ханенкам. Дозата адреналин, която ще си доставите, макар и само като зрители, ще ви държи дълго.

Когато се уморите, можете да се разходите из курортното градче. За щастие, освен луксозните хотели, курортът вече има все повече ханове, които да приютят семейства или големи приятелски компании. Ако цените на хотелите в Кицбюел са твърде високи за вас, можете да отседнете в някое от близките селца – Кирхберг, Сен Йохан, Обердорф.

5 топ зимни курорта, които да посетите в Европа

Повече информация за ски курорта можете да откриете тук.

***

Куршевел, Франция

Ако искате една наистина изискана зимна почивка, посетете френския курорт Куршевел. Той е разположен в сърцето на Ле Троа Вале (Les 3 Vallées) или в превод „Трите долини“. Това е най-голямата свързана ски зона в света. В Куршевел ви очакват луксозни хижи, 11 ресторанта със звезда Мишлен и висококачествени ски писти. На ваше разположение са цели 150 км прекрасен терен за спускания и 62 лифта, които ще ви отведат до желаните писти – за начинаещи, за средно напреднали и за истински майстори на зимните спортове. Тук, на 2500 метра, можете да очаквате прекрасен 4-метров естествен сняг.

Освен това на разположение са над 1000 ски инструктори, които могат да ви обслужат на повече от 10 езика. За любителите на екстремното има обособена зона, далеч от пистите, където могат да се насладят на пълната свобода на фрий райда върху обезопасен, но необработен терен, с дължина 1300 м и денивелация от 350 метра. Освен спусканията и комфорта, истински разкош са и гледките – величественият Монблан и още десетки красиви алпийски върхове ще се разкриват пред погледа ви, докато си почивате!

5 топ зимни курорта, които да посетите в Европа

Допълнителна информация потърсете в официалния сайт.

***

Цугшпице, Германия

Издигайки се на 2,962 метра, Цугшпице е най-високият връх в Германия. Лесно можете да се изкачите до него със зъбчата железница. Тя тръгва от гарата в центъра на град Гармиш-Партенкирхен, който се намира в подножието му. Можете да опитате и кабинковия лифт, който тръгва от Айбзее и също ще ви отведе до върха!

Цугшпице се превръща в популярна ски дестинация, когато баварският град Гармиш-Партенкирхен става домакин на Зимните олимпийски игри през 1936 г. Днес можете да карате ски на 2700 метра над морското равнище. На такава височина често ще се спускате над облаците. Гарантираме, че преживяването е величествено!

Популярно олимпийско наследство в курорта е Леденият стадион, в който сега можете да се пързаляте на воля. Тук дори можете да вземете урок по кънки. Районът около Гармиш-Партенкирхен е заобиколен от грандиозни гледки към Алпите, така че не се колебайте да прекарате тази зима именно тук.

5 топ зимни курорта, които да посетите в Европа

Допълнителна информация за Цугшпице можете да откриете тук.

***

Кортина д'Ампецо, Италия

Пет величествени върха се издигат над шикозния италиански курорт Кортина Д'Ампецо, сгушен в полите на величествените „Коралови планини“. За да добиете по-ясна представа, ще ви кажем, че курортът е известен като зимния Сен Тропе. Освен завладяващи гледки, Кортина предлага и прекрасна възможност за ски спускания. Тук, през 1956 г., се провеждат Зимните олимпийски игри, така че можете да сте сигурни, че пистите си заслужават. Хубавото е, че има както условия за начинаещи скиори, така и километри от живописни ски писти за екстремни спускания. Надморската височина тук е около 3000 м, така че спокойно можете да спускате през целия зимен сезон.

Възползвайте се от Доломити Суперски Пас, който ви дава достъп до пистите, лифтовете и влековете в 12-те района. Те включват 1200 км писти, 450 лифта, 30 ски влекове и 50 курорта, където да прекарате един вълнуващ зимен сезон. Пасът можете да закупите онлайн и така няма да има нужда да се редите на опашки по касите. За ден, седмица, месец или за целия сезон – можете да изберете пас според вашите потребности. Повече информация тук.

5 топ зимни курорта, които да посетите в Европа

За повече информация посетете официалния сайт на курорта

***

Цермат, Швейцария

На 3900 метра надморска височина се намира живописният швейцарски курорт – Цермат. Разположен е в непосредствена близост до границата с Италия. Тук е една от най-високите зони за зимни спортове в Алпите. Бонусът е, че ще можете да се наслаждавате на прекрасна гледка към връх Матерхорн, който се намира в самия курорт. По-неопитните скиори могат да се спускат в „Парка на Уоли“.

Цермат е известен с дългите си писти, някои от които завършват точно в селото. В процес на изграждане е най-високият 3S лифт в света, който ще кара скиорите до Матерхорн, на 3883 метра надморска височина. Там ще можете да карате ски през цялата година.

5 топ зимни курорта, които да посетите в Европа

За повече информация посетете официалния сайт на курорта.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин