5 забавни неща, които не знаехте за Скрантън, Пенсилвания - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 забавни неща, които не знаехте за Скрантън, Пенсилвания
Автор: Peika.bg
5 забавни неща, които не знаехте за Скрантън, Пенсилвания
Снимка: pixabay

Скрантън изскочи в светлината на прожекторите, когато Джо Байдън беше избран за 46-и президент на САЩ. Това е неговият роден град.

И въпреки че Байдън винаги е споделял приятни детски спомени от североизточния град Пенсилвания, популярното телевизионно предаване „Офисът “ наистина направи Скрантън световно известна дестинация.

Ето пет забавни факта, които не сте знаели за Скрантън.

1. Скрантън! Електрическият град! 

Скрантън е един от първите градове в страната, който използва електричество. Електрическите светлини са въведени през 1880 г. в компанията Dickinson Manufacturing. Шест години по-късно Скрантън е първият град, който използва електрически трамваи. 

2. Чухте ли това?

Някога железопътна гара от 1908 г., Radisson Lackawanna Station сега е красив хотел в ренесансов стил с мраморни колони и зашеметяващ таван от витражи в стил Тифани. Въпреки красотата и очарованието му, някои гости твърдят, че са виждали духове, които се разхождат из хотела, чували са гласове или са преживели друга необяснима паранормална дейност. Но този вид истории са типични за вековния хотел.  

3. Разходете се 

Въпреки че "The Office" всъщност е заснет в Калифорния, в шоуто често са използвани кадри от града и препратки към реални дестианции и местоположения. Истинските фенове могат да предприемат пешеходната обиколка на The Office, която включва дестинации като Националния исторически обект Steamtown, Pizza by Pappas и Музея на електрическите трамвай.

4. Та-Да! 

Пропагандиран като единственият музей, посветен на великия магьосник, музеят на Хари Худини е в експлоатация в Скрантън от 80-те години на миналия век. Освен магически шоута и обиколки, Музеят на Худини провежда паранормални събития като Сеансът на Худини, който се състоя на 21 октомври 2020 г.

5. Влакове, влакове и (повече влакове)

Телевизионен водещ и комик, Джон Оливър от новинарската станция на WNEP се заабърка в сериозен скандал по време на сегмент от HBO’s Last Week Tonight .

Не всички оцениха хумора, така че, за да оправи нещата, Оливър изпрати на новинарската станция „почти безотговорно голям“ влак. Твърде голям за задния двор на новинарската станция, влаковата композиция беше дарена на Музея на електрическите трамвай и всичко беше простено. 

Известни имена

Освен новоизбрания президент Джо Байдън (и Майкъл Скот), няколко други забележителни имена от Скрънтън включват: 

Хю Е. Родъм, бащата на Хилари Клинтън 
Лорън Уайсбъргър, автор, "Devil Wears Prada"
Чарлз Самнър Уулуърт, съосновател на веригата Уулуърт
Адам Рипон, американски фигурист 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин